Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), iş dünyasının eğitim ve gelişim programı olan Akademi projesi kapsamında kasım ayında alanında uzman isimlerle ‘Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi’ konusunda eğitim düzenleyecek. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, gerçekleştirilecek eğitim programıyla endüstriyel kazaların önlenmesi konusunda firmaları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Türkiye’de örnek projelerin merkezi olan BTSO, Akademi projesi ile iş dünyası profesyonellerine katkı sağlamayı sürdürüyor. Bugüne kadar kişisel gelişim eğitimlerinden pazarlama ve satış tekniklerine, işletme, marka ve teknoloji yönetiminden kamu teşviklerine hazırladığı 120 farklı eğitim programı ile önemli bir ihtiyaca cevap veren BTSO, ‘Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi’ konusunda yeni bir eğitim programı düzenlemek için düğmeye bastı. Söz konusu eğitim programı hazırlıkları için Oda Merkez Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Grup Başkanı Mehmet Akif Alkan, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı ve yetkililer katıldı.
EĞİTİMLER UZMAN İSİMLERDEN
Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Duran, kasım ayında düzenlemeyi planladıkları eğitim programı ile tehlikeli maddeler bulunduran kuruluşlarda büyük endüstriyel kazaları ve muhtemel kazaların insanlara ve çevreye olan zararlarını önlemeyi amaçladıklarını söyledi. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 30 Aralık 2013 tarihli yönetmeliğinin de bulunduğunu hatırlatan İlker Duran, “Eğitimlerimizi endüstriyel kazalar konusunda çalışan Türk ve yabancı uzmanlar tarafından gerçekleştireceğiz. Bursa iş dünyası açısından son derece önemli bir alanda düzenleyeceğimiz eğitimlerden sanayicilerimizin ve ilgili tüm kuruluşlarımızın temsilcilerinin yararlanmasını arzu ediyoruz” dedi.
HANGİ KONULARDA EĞİTİM VERİLECEK?
Program kapsamında Seveso çerçeve eğitimi, risk analizi, tehlikeli ekipman gruplandırma ve kimyasal maruziyet değerlendirme, patlama dökümanı hazırlanması ve Atex direktiflerine uyum, geçmiş kaza araştırması, felaket senaryolarının hazırlanması, işlevsel güvenlik, güvenilirlik merkezli bakım, modelleme, büyük kaza önleme politikası ve güvenlik raporunun hazırlanması konularında eğitimler verilecek.