Çifti boşayan ve babanın anne ile 3 çocuğa nafaka ödemesini de kararlaştıran mahkeme, "Evlilik birliğinin sarsılmasına sebep olan olaylarda kadın kusursuz olup, kişilik haklarına saldırı teşkil ettiği anlaşıldığından, kadın yararına acı ve sıkıntısına karşılık bir miktar manevi tazminat takdir edilmiştir" dedi.
Erzurum’da yaşayan kahveci 37 yaşındaki S.Ç. ile ev hanımı 32 yaşındaki S.Ç. 28 Mayıs 2001 tarihinde evlendi. Çiftin evliliklerinden B.Ç., D.Ç. ve H.Ç. dünyaya geldi. Çift arasında bir süre sonra anlaşmazlıklar ortaya çıktı. İddiaya göre S.Ç., eşi ve çocuklarını maddi ve manevi olarak ihmal etti. Ailesini terk ederek İzmir’e giden kahveci S.Ç., burada ’Ayşe’ adında bir kadınla tanıştı. Sigara kaçakçılığından bir süre ceza evinde yatan S.Ç., daha sonra İzmir’de tanıştığı kadını yanına alarak memleketine döndü. Erzurum’da eşi ve çocuklarının yaşadığı apartmanın bir üst katında kiraladığı dairede Ayşe ile yaşamaya başlayan kahveci, iddiaya göre boşanma davası açan eşini de tehdit etti. Çocuklarının ve kendisinin başına bir şey gelmesinden korkan S.Ç. savunmasında eşinin çocuklarına bakmadığı söyledi.
MAHKEME: KADINDA KUSUR YOK
2’nci Aile Mahkemesi’nde boşanma davaları görülen kahveci, eşinden boşanmak istemediğini söyledi. Aile Mahkemesi S.Ç.’nin eşi, çocukları ile ilgilenmediği, maddi, manevi olarak ailesini ihmal ettiği, dava dışı bir kadın ile birlikteliğinin bulunduğu, böylelikle sadakat yükümlülüğünü de ihlal ettiğini belirtti. Bu haliyle davalı kocayı, eş olma ve evliliğin kendisine yüklediği görevleri yerine getirmediği gerekçesiyle kusurlu bulan mahkeme, ev kadını S.Ç. hakkında ise dosyada atfedilebilecek bir kusur ispatlanmadığına vurgu yaptı. Taraflar arasında müşterek hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabit olduğunu belirten mahkeme, şiddetli geçimsizlik nedeni ile çiftin boşanmalarına karar verdi.
KADINA VE 3 ÇOCUĞA NAFAKA VE TAZMİNAT
Çocukların annelerinin yanında kalma istekleri nedeniyle 12 yaşındaki B.Ç., 9 yaşında D.Ç. ve 2 yaşında H.Ç.’nin velayetini anneye veren mahkeme, her çocuk için 100 lira, ev kadını olan S.Ç’ye 200 lira nafaka ödenmesini kararlaştırdı. Kocanın 3 çocuk annesine 20 bin lira da manevi tazminat ödenmesini karara bağlayan 2’nci Aile Mahkemesi erkek hakimi, gerekçeli kararında şöyle dedi:
"Tüm dosya kapsamı ve tanık beyanları birlikte dikkate alındığında, evlilik birliğinin sarsılmasına sebep olan olaylarda kadın kusursuz olup, toplanan delillerde kadının ağır ya da eşit kusurlu olmadığı, kadının kişilik haklarına saldırı teşkil ettiği anlaşıldığından, tarafların tespit edilen ekonomik ve sosyal durumları, boşanmaya yol açan olaylardaki kusur dereceleri, paranın alım gücü, evli olarak geçirdikleri süre, kişilik haklarına yapılan saldırı ile ihlal edilen mevcut ve beklenen menfaat ile hakkaniyet kuralları dikkate alınarak kadın yararına acı ve sıkıntısına karşılık bir miktar manevi tazminat takdir edilmiştir."
Aylık gelirinin 3 bin lira olduğunu belirten ve kuma getirdiği Ayşe’den de bir çocuğu olan kahveci S.Ç. ise kararı temyiz etti.
Gündem
Bu kadarına da pes! İlişki yaşadığı kadını...
Erzurum’da 3 çocuk annesi S.Ç.’yi terk ederek kuma getiren ve eşiyle oturduğu apartmanın bir üst katındaki dairede yaşayan kahveci S.Ç., boşanma davasının görüldüğü 2’nci Aile Mahkemesi tarafından 20 bin lira manevi tazminata mahkum edildi.