“Fark yaratın”
Biçer, Yüksek Lisans öğrencilerinin, İletişim konulu dersleri ile ilgili olarak Çeşitlilik Yönetimihakkında bilgi verdi. Çeşitliliğin alt kavramlarından biri olan Jenerasyon özelliklerine de değinen Biçer, Y jenerasyonunun diğerlerine göre son derece enteraktif bir hayat sürdüğünü dile getirerek,“Gelişen teknolojiye bağlı olarak Y kuşağı, enteraktif bir hayat sürüyor. Hızlı ve karşılıklı iletişim isteyen Y kuşağı otoriteye saygı duyuyor. Bugün daha çok yönetici konumunda olan X kuşağının bu farklılıkları okuması ve buna uygun araçları çalışanların aidiyet duygusunun gelişmesi için kullanması önemli. Dünyada marka bilinirliği olan tüm kurumsal işletmeler, çeşitliliği stratejik planlamaları içine alıyor. Çünkü biliyorlar ki iyi yönetilen çeşitli bir işgücü, yaratıcılığı, karlılık ve verimliliği de beraberinde getiriyor. Önceki işletme modeli,varolan sisteme bireyin tam uyumu şeklinde iken, şimdi var olan şirket stratejisine uyumlu, içinde insanla birlikte gelişen bir sistem çalışıyor. Bu söylediklerimin hepsinin sonucu şuna geliyor; çeşitlilik katma değer sağlar” dedi.
BUÇAD olarak çeşitliliğin iş hayatındaki önemine vurgu yaptıklarını dile getiren Başak Yeğin Biçer, “Farklılıklarınızı etkin kullanarak fark yaratın ve global düşünün. Bu sayede teorik bilgileriniz pratik hayatta talep görür” dedi.
“Yaratıcılığa ihtiyaç duyuyoruz”
Türkiye’de her geçen gün kalifiye eleman bulma sıkıntısının arttığını hatırlatan BUÇAD Gençlik Komisyonu Başkanı İsmail Uygur ise, “Avrupa genelinde nüfus artış hızı git gide düşüyor. Dolayısıyla işverenler kalifiye eleman bulma konusunda ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalıyor. Bu durum önümüzdeki yıllarda daha da artış gösterecek. Şirketler bugünden bazı önlemler alarak, insanların 20 yıl sonra kendilerini tercih etmelerini sağlamaya çalışıyorlar. Sizler, Y jenerasyonu bireyleri olarak bizlere göre farklı özelliklere sahipsiniz. Avrupa’da ve Amerika’daki şirketler kurgularını y jenerasyonunun özelliklerine göre yaparken, henüz bu durum Türkiye’de sadece bazı önemli firmalarda gündeme girmeye başladı.Hâlbuki Türkiye’de Y jenerasyonu, çalışan kesimin yüzde 24’ünü temsil ediyor ve ileride bu oran daha da fazla olacak. Yani 10 sene sonra Y jenerasyonuna hitap etmeyen firmaların öne çıkma şansı neredeyse imkânsız olacak. İşte BUÇAD olarak biz, Y jenerasyonunu bu sebepten oldukça önemsiyoruz. Onlardan maksimum fayda sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Çünkü yaratıcılığa en fazla ihtiyaç duyduğumuz zamandayız” şeklinde konuştu.