USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa Barosu'nda Gürkan Altun hareketi

Bursa Barosu’nda ekim ayında yapılacak olağan genel kurul süreci, Avukat Gürkan Altun’un başkan adaylığını açıklamasıyla başladı. Gürkan Altun, adaylığını, meslektaşlarına verdiği kahvaltılı toplantıda açıkladı.

Bursa Barosu'nda Gürkan Altun hareketi
16-04-2016 15:21
Google News

Nilüfer FSN Park Bulvar’da meslektaşlarına hitap eden Gürkan Altun, “Bursa Barosu’nun yeniden yapılanmasında ülkemizin, kentimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çok yönlü bir yaklaşımla titizlikle tespiti ve gerek toplumu, gerekse meslektaşlarımızı rahatlatacak, sorunları giderecek ihtiyaçları karşılayacak köklü çözümleri bulacak ve uygulayacağız” dedi.

Bursa Barosu’nun, ülkemizde eksiksiz demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti, Cumhuriyet ve onun kazanımlarının inançlı savunucusu olduğunu hatırlatan Altun, “Bugün her zamandan daha çok saygın, donanımlı, güçlü etkin ve hiçbir iktidara boyun eğmeyen bağımsız avukatlara onların bağımsız örgütü olan barolara ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.

Altun, seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı. Avukatlık Kanunu’nun bir an önce düzenlenerek çağdaş ve evrensel normlara uygun hale getirilmesi için çalışacaklarını, yargı bağımsızlığını savunmaya devam edeceklerini söyleyen Gürkan Altun, bağlı çalışan avukatların ücretlerinin iyileşmesini sağlayıp diğer haklarını savunacaklarını anlattı. Aylık asgari ücreti, avukat onuruna yaraşır bir miktara yükselteceklerini ifade eden Gürkan Altun, mesleğe yeni başlayacak avukatların uyumunda kolaylaştırıcı olacaklarını Bu kapsamda en az 50 avukata ofis hizmeti verebilecek bir bina tasarladıklarını kaydetti. Bu binada kütüphane, toplantı odası, bekleme alanları ve avukat ofisleri olacağını bildiren Altun, şunları söyledi:

“Emeklilik, hastalık veya başka nedenlerle meslekten ayrılmak durumunda kalan eski üyelerimize hak ettikleri değeri verecek ve onları meslektaşları ile birarada tutacak bir proje hedefliyoruz. İçerisinde Baro’nun tiyatro, sanat ve halk müziği korolarının provalarını yapacağı çok amaçlı bir salonu, şehir dışından gelen meslektaşların konaklayabileceği misafirhanesi, canlı çiçek yetiştirilecek bir serası ve kafeteryası da olan bir huzurevi projelendireceğiz.

Adli yardım sisteminin işlerlik kazanmasına çalışacağız. CMK ve adli yardım ücretlerinin avukatlık ücret tarifesi ile eşdeğer kılınmasına çalışacağız.

Hukuki sorumluluk sigortasının zorunlu hale getirilmesine ve yaygınlaştırılmasına çalışacağız.

Gerek web üzerinden, gerekse sosyal ağlar üzerinden meslektaşlarımızın birbiriyle yardımlaşmasını sağlayacak bir platform üzerinde çalışıyoruz. Meslekte belli alanlarda uzmanlaşmış meslektaşlarımızın somut olay ve vakıalara yönelik genç meslektaşlara destek verebileceği interaktif bir meslek içi eğitim planlıyoruz.

2 yıla yakın zamandır whatsapp platformu üzerinden kurmuş olduğumuz ve gönüllük esasına dayalı olarak yaklaşık 750 meslektaşımıza hitap eden ‘mazeretim var’ uygulamasını yeni bir yazılımla düzenleyerek Bursa’daki avukatların kullanımına sunarak adliyedeki işlerini kolaylaştıracağız. Web tabanlı meslektaşlara yardımcı uygulamalar (Avukatlık ücreti hesaplaması, makbuz düzenlenmesi, süreler, nöbetçi mahkemeler vb) geliştirilip hizmete sunulacaktır.

TBB meslek içi eğitimlerinin yanında, daha önceki dönemlerde aktif olarak faaliyette bulunan Baro Okulu’nu canlandıracak ve Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile de işbirliği yaparak değişen mevzuatlar ışığında mesleki bilgilerimizi tazeleyeceğiz.

Baro Akademisi bünyesinde yıl içerisinde en az 3 sertifika programı gerçekleştirerek, meslektaşlarımızın spesifik konularda donanımlarını arttırmaları için çalışmalar yapacak ve işbirliği içerisinde bulunduğumuz hukuk fakültelerinin sayısını arttıracağız.

Avukatlık mesleği, Hukuk ve haklar konusunda farkındalık yaratmak için çaba harcayacağız.

Meslek etiği konusunda çalışmalar yapacak, avukatlık mesleğini zedeleyen, mesleğe ve meslektaşa zarar veren, avukatlık meslek kurallarına aykırı her tür ilkesiz tutum ve davranışa karşı duracağız.

Kentimizde bulunan Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile işbirliği içerisinde hukuk fakültesi öğrencilerinin yaz tatillerinde Avukatlık bürolarında ön staj yapmalarına olanak sağlayacağız,

Hukukun siyasetini yapmaya devam edecek ve temel insan haklarını savunacağız. Kentimizde ve ülkemizde gördüğümüz bütün hukuksuz uygulamalarla mücadele edeceğiz.

Bursa ve çevresine ilişkin başta çevre ve kent hukuku olmak üzere bütün hukuki problemlerle ilgili inceleme raporları hazırlayacak ve kamuoyunu düzenli olarak bilgilendireceğiz.

Kentimizin talan edilmesine izin vermeyecek ve yaşam alanlarımızın rant uğruna hukuksuz biçimde katledilmesine yine kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yapılmasına karşı duracağız.

Cumhuriyetin kazanımlarından ve temel değerlerden, insan haklarından taviz vermeyeceğiz.”

GÜRKAN ALTUN KİMDİR?

Bursa Barosu’nda 2012 yılında sol grup arasında yapılan ve 6 adayın yarıştığı önseçimde sandıktan, şimdiki Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz’den sonra ikinci sırada çıktı. Yaklaşık bin avukatın bulunduğu sol platformda 860 avukat oy kullanmıştı.

Bundan önceki seçimde Ekrem Demiröz, sol grubun tek adayı olarak seçime katılmış ve ikinci dönem Bursa Barosu Başkanlığı’na seçilmişti. 2016 Ekim ayında yapılacak genel kurulda sol grup yeniden bir önseçim gereği duymadı. Önceki adaylardan Ekrem Tekin ve Nilgün Berk Altun’dan yana tavır aldığını açıkladı.

Altun, Asude Şenol ve Zeki Kahraman’ı n başkanlık yaptığı dönemlerde Bursa Barosu Yönetim Kurulu’nda görev almış, son olarak genel sekreterlik yapmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ