İMO Bursa Şubesi tarafından yapılan açıklama şöyle:
"Bahar aylarında artan yağışlarla Uludağ eteklerine ulaşan kaçak ve çarpık yapılaşmanın zararları görülmüştür. Dere yataklarının kapatılması, kanalların temizlenmemesi sonucu şiddetli yağışlarla Uludağ’dan gelen sel suları taşarak dağ eteğindeki mahallemizi vurmuştur. Uludağ’dan inen sel suları Fidyekızık Mahallesi’ni teslim almıştır. Yağışa dayanamayan istinat duvarları çökmüş, taşan Fidyekızık Deresi’ndeki sel suları araçları sürüklemiş, evlerin giriş katlarını doldurmuştur. Vatandaşlar evlerinde ve oy kullanmak için gittikleri okullarda mahsur kalmıştır. İnegöl İlçemizdeki termal turizm merkezi Oylat’ta da oteller dağdan gelen selden etkilenerek, zarar görmüş, pikniğe giden vatandaşlarımız itfaiye tarafından kurtarılmıştır. Kış aylarında yaşadığımız istinat duvarı çökmelerinin ise can kaybı yaşanmadan maddi kayıplarla sonuçlanması mucizedir.
2015 yılına doğal afetlerle mücadele ederek başlayan kentimiz; kar yağışında çöken, lodosta uçan çatıların ardından sel ile karşı karşıya kalmıştır. Yaşanan üzücü olaylar göstermiştir ki, mühendislik hizmeti almadan, mesleki denetimden geçmeden yapılan uygulamalar, kaçak ve çarpık yapılaşma, dere yataklarının kontrolsüzce kapatılması felaketlerle sonuçlanmaktadır.
Yetkililerimiz yaşanan bu üzücü olaylardan ders çıkartmalı. Yağmur sularını tutan orman arazilerinin yok edilerek kaçak ve çarpık yapılaşmaya kurban gitmesi engellemelidir. Kaçak yapılaşma sonucu oluşan mahallelerimizde de doğru kentsel dönüşüm çalışmaları desteklenmelidir. Dere yatakları kontrolsüzce kapatılmamalı ve kanallar düzenli olarak temizlenmeli, beton ya da asfalt kaplama yapılan yollar ve meydanlarda yağmur suyu içi altyapı eksiklikleri acilen giderilmelidir. İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak daha öncede dile getirdiğimiz gibi Bursa doğal afetlere teslim olmamalı, mühendislik hizmeti almayan yapılara izin vermemeli, mesleki denetim zorunluluğu getirmelidir."