Ali Ayçil’in yönetiminde gerçekleşen ‘Bursa Editörlük ve Yazarlık Akademisi’ program serisi; “Editör olmak isteyenler nasıl bir yol ve yöntem izlemeli; iyi bir editör hangi özelliklere sahip olmalı; editör gözüyle nitelikli yazı veya kitabın özellikleri; editör yazıyı veya kitabı nasıl ele alır; editör kitap veya dergiyi nasıl yayına hazırlar; eleştirel gözle okumak ve değerlendirmek nedir, nitelikli okuryazarlık için neler yapılmalı, yazı yazmanın püf noktaları nelerdir, bir yayınevinin iç işleyişi nasıl olur?” gibi sorular ekseninde devam edecek.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nden yapılan açıklamada; “2022’nin Bursa açısından Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanına yakışır bir yıl olması için çabalıyoruz. Bu noktadan hareketle de birbirinden güzel faaliyetlerimizi hayata geçiriyoruz. Bunların ilki olan ve 12 Şubat’ta başlayan ‘Bursa Editörlük ve Yazarlık Akademisi’, kısa bir aranın ardından 7 Mayıs’ta tekrar başlıyor. Akademi, 11 Haziran’a kadar her cumartesi günü saat: 16.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek. Ayrıca devam esasına göre katılımcılara ‘Katılım Belgesi’ verilecek. Akademi ile ilgili daha fazla bilgi, Belediye’mizin internet sitesinden ve Tayyare Kültür Merkezi’nden edinilebilir. Bütün edebiyatseverleri programımıza bekliyoruz” denildi.
12 Şubat’tan itibaren Prof. Dr. Ali Utku, Ömer Erdem, Furkan Çalışkan, Hamdi Akyol, Mehmet Erte ve Prof. Dr. İsmail Kara’nın katılımıyla gerçekleşen program serisi; 7 Mayıs’tan itibaren de Beşir Ayvazoğlu, Selahattin Özpalabıyıklar, Fahri Aral, Güray Süngü, Sabri Koz ve Melike Günyüz’ün katılımıyla devam edecek.