Bursa İl Sağlık Müdürü Akan, kanserle mücadele ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Akan, Bursa Kanser Kayıt Merkezi istatistiklerine göre Bursa’da her yıl 5 bin 500 ile 6 bin 500 kişi arasında vatandaşa kanser teşhisi konulduğunu belirterek, bu istatistiklere sahip şehirde kanserle mücadeleyi birinci ve ikinci basamakta başarılı bir şekilde hizmet verdiklerini söyledi.
Kanserle etkin bir şekilde mücadelede edildiğini dile getiren Akan, şöyle konuştu:
"Kamuya ait ikinci kanser hastanesi unvanına sahip hastanemizde sadece Bursalılar'a değil, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Eskişehir’den gelen vatandaşımıza da tedavi hizmeti verilmektedir. Onkoloji hastanemize yeni alınan Spet-CT, Pet-CT, Gamma Kamera cihazlarımızla da artık hastalarımıza tanı koymada daha çabuk hizmet verebilme imkanına sahibiz. Ankara’nın batısında kanserle mücadelede amiral gemisi niteliğindeki hastanemiz, 2017 yılından itibaren Çekirge Devlet Hastanesinin yerine Acemlerde yapılacak Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek. Özellikle 3'üncü basamak sağlık hizmetleri anlamında bu bölgede ciddi bir ihtiyaç var. Üniversite hastanemiz bu anlamda hizmet veriyor ama 5 milyonluk nüfusa yetişmesi mümkün değil. Halen inşası süren bin 250 yatak kapasiteli Bursa Şehir Hastanesi’nde 264 yatak kapasiteli onkoloji bölümü olacak ve bu bölümde üniversite hastanesi niteliğinde hizmet verilecek."
İl Sağlık Müdürü Akan, Bursa'nın, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile ön planda olan bir şehir olduğunu kaydetti.
Akan, "Yatırımlarımız tamamlandığında uluslararası standartlara kavuşacak. Kısa süre içerisinde KETEM’lerin sayısını 10’a çıkarmayı hedefliyoruz. KETEM’ler sadece kanser taraması değil, vatandaşlarımızın bilinçlenmesine yönelik çalışmalar yapan önemli merkezlerdir." dedi.
AA