Panelde Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Başkan Ali Ay, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ve Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ersoy Soydan konuşmacı olarak yer alırken İkinci Başkanımız Ali Ademoğlu da dinleyiciler arasındaki yerini aldı. .
Çok sayıda davetlinin katıldığı panelde Bursaspor’un, Bursa kenti için ne kadar önemli bir değer olduğu vurgulandı.
Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni yaptığı açılış konuşmasın şu ifadelere yer verdi; “Bursa Kent Konseyi şehrin yerel parlamentosu olarak çalışmakta. Beraber yaşadığımız sıkıntılı günler yaşadık. 15 Temmuz’u birlik ve beraberlik içerisinde milletimiz başta olmak üzere emniyet güçlerimiz ve ordumuzun kahraman evlatlarıyla beraber geride bıraktık. Demokrasi nöbetlerimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız , Başbakanımız ve tüm siyasi partilerin el eleye verdiği ortamda ülkemize sahip çıkıldı.
Şehirle bütünleşmek için bir çok etkenler var. Bunları masaya yatırmaya çalıştık. Farklı fikirleri burada dinleme şansımız oldu. Artık kentlilik bilincinden sonra bu şehirde yaşayan yaklaşık 3 milyon insanımız Bursalı olarak kendini tanıtacak. Bursalılık bilincinin ne kadar güzel olduğunu hissetmelerini istiyoruz. Bursaspor bu kentlilik bilincinde çok büyük önem arz ediyor. İlk toplantımızı Bursaspor üzerine inşa edeceğiz. Dünyada artık şehirler yarışıyor. Şehirlerin yarıştığı bir dünyada şehri öne çıkartacak olan markalar var. Bunların içinde en önemli unsur futbol. Bursaspor, Türkiye’nin ilk kent takımı olması ayrı bir özellik. Bursaspor’un kökü 1918’lere uzanıyor. Kurucu takımlarımız o dönemlerden geliyor. 2026 yılında bu şehri 700.fethi yıldönümü kutlayacak. Bursa büyük bir çınar. Bu şehir hepimizin şehri. Bu şehri dünyada eşi benzeri yok.”
SOYDAN: “ BURSASPORLU’NUN İKİNCİ BİR TAKIMI YOKTUR”
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ersoy Soydan yaptığı konuşmada Bursaspor’un, kentte yaşayan Bursalılar için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu paneli takip edenlere aktardı. Soydan konuşmasında şu noktalara değindi; “1988 yılından bu yana okumak için Bursa’dan ayrıldım ama gönül bağım hiç kopmadı. Bursa’nın göçmen kenti olması gibi bir özelliği var. Türkiye’nin 4.büyük kenti olan Bursa, geçtiğimiz yıllar içinde Balkanlardan, Kafkasya’ya kadar her yerden insanlar göç ettiler. Bu durum kentlilik konusunda ciddi bir sıkıntı yaratıyor. Bursa’da doğan nüfusun %19’u Bursa’da doğan insanlarda oluşturuyor. Güneydoğulu % 13, Karadenizli % 9 ve göçmenler ise % 35 dolayında bu kentte yaşıyor. Göçmenlerin kendilerini Bursalı hissetmeleri uzun süre alıyor. Günümüzde Bursaspor’u tutmak Bursalılar tarafından çok önemlidir. Etnik köken, din ve sınıfsal ayrımlar Bursaspor’un maçlarında unutulmaktadır. Bursaspor’u oluşturan amatör takımlara baktığımız 100 yıllık bir geçmişe götürüyor. 2010 yılında elde edilen şampiyonluk önemli bir değer kattı. 1955 Acar İdmanyurdu ve 1959’da Bursa Güvenspor Amatör lig Türkiye Şampiyonluğu’na imza atmışlardı. Bursaspor’un şampiyonluğu kentin kenetlenmesi ile birlikte geldi. O sene bu sene sloganıyla motive olan kentten başka kimse şampiyon olacağına inanmıyordu. Bursaspor o yıl 35 bin kişi ile deplasmana giderek bir rekora imza attı. Bursaspor taraftarları sıkça dile getirirler. Biz şampiyon takımı tutmadık, tuttuğumuz takımı şampiyon yaptık cümlesini kullanırlar. Bursaspor taraftarının ikinci bir takımı tutma durumu söz konusu değildir. Teksas Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz kendisiyle yapılan bir söyleşide şehir milliyetçisi olduklarını ve ortak paydanın Bursa ve Bursaspor olduğunu belirtmiştir. Kendisinin doğum yeri Diyarbakır’dır. Bursasporlu olmak, kenti savunmanın kriteri olarak da görülmektedir. Teksas tribünü Bursaspor isminin geçtiği her yerde olmanın gerektiğine inanmaktadır.