Yüksek lisans mezunları adına konuşan İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Öğrencisi Mimar Zeynep Şen ‘‘Kesintisiz olarak 25 yıldır mimar olarak mesleğimi sürdüren biri olarak hiçbir şey için geç olmadığını düşünüyorum. Mesleğimiz işimiz her ne olursa olsun biliyorum ki, bu eğitimin bizlere hem iş hayatında hem de özel hayatta büyük katkıları oldu. Bu program bizim bakış açımızı değiştirdi. Bize yeni dostluklar kazandırdı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.’’ ifadelerini kullandı.
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Halil SAYLI, ise konuşmalarında ‘‘Sosyal Bilimler Enstitüsü 2012-2013 bahar yarıyılında “yüksek eğitim standardı ve farklı olma stratejisi” ile yola çıktık. 4 yıllık kısa bir sürede büyük öğrenci kitlesine ulaştık ve önemli başarılar elde ettik. Öğrencilerimizin tamamına yakını profesyonellerden oluşmaktadır. Onlar için hem çalışan olmak hem de yıllar sonra eğitime dönmek o kadar kolay değildi. Bundan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Entelektüel açıdan gelişim çaba içinde olmak, hem siz ve hem de ülkemiz açısından çok önemlidir. Bu buluşmamız son nokta gibi gözükebilir ama biz sizlerle kurduğumuz o gönül bağını mezunlar derneği çatısı altında devam ettirmek istiyoruz. Ailenizle birlikte size hem özel ve hem de iş hayatınızda başarılar diliyorum, bahtınız açık olsun.’’ şeklinde konuştu.
Bursa Orhangazi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Recep İleri ‘‘İlk mezunlarımızı vermenin heyecanını yaşıyoruz. Siz bizim ilk mezunlarımızsınız. Üniversiteler de kurucu olarak başlamak hiç kolay değildir. Ben buraya çizmelerle gelmiştim. Şimdi çok daha farklı ortamlara ve hayallere doğru gidiyoruz. Hayallerimiz var ama hayalci değiliz. Seneye de ilk lisans mezunlarımızı vereceğiz. Şuan da 60 farklı ülkeden öğrencilerimiz var. Türkiye’nin de yaklaşık 50 ilinden öğrencilerimiz var. Hedefimiz 10 yılda 100 ülkeden öğrenci almak, onları Bursa’nın Türkiye’nin ve anadolu insanının dostları yapmak ve tüm öğrencilerimizi sizlerde dahil dünya insanı yapmaktır.’’ dedi.
Mütevelli heyeti başkanı Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu ‘‘Ülkeler bazı değerleriyle değerlendiriliyor. Bunlardan biri de akademik olarak verilen mezunların sayısıdır. Türkiye bu konuda son zamanlarda atak yaptı ve yukarıya doğru tırmanıyor. Biz Bursa Orhangazi Üniversitesi olarak ülkemizi seviyoruz. Öğrencilerimize de fen, matematik ve iktisat bilgilerinin yanında, ülke sevgisi, bayrak sevgisi, ve insan sevgisi gibi değerleri de vermeye çalışıyoruz. Uluslararası öğrencilerimize de kardeşlik, ülkeler arası barış, insanların birbirini sevmesi ve yardımlaşması gibi değerleri de vermeye çalışıyoruz. Biz de bu konuda bu gibi çalışmalarla üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. ’’ şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından tören, üniversite bahçesindeki kep atma töreni ve mezunların aileleriyle birlikte fotoğraf çekim etkinlikleri ile son buldu.