Ulaşımdan altyapıya, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda Bursa’yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği kültür sanat etkinlikleriyle de bu alanda fark yaratmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde “Yerli Yerinde Sinema” niteliğinde önce ulusal ve sonra Uluslararası ölçekte Bursa markası olan çalışmalar hayata geçirildi. Çoğunlukla Bursalı sanatçıların mutfağında bulunduğu Bursa ve sinema dünyası ilişkisinin alt yapı hükmündeki önemli bir adım olarak kurulan Karagöz Sinema Atölyesi, bu alandaki çalışmalar için önemli bir lokomotif oldu. Karagöz Sinema Atölyesine 4 yıl içinde 2 bin kişi müracaat ederken, atölyede 50 adet kısa film çekildi, 10 sinema filmi ile 10 diziye oyuncu ve set ekibi verildi.
500 KİŞİ KATILIM BELGESİ ALDI
Karagöz Sinema Atölyesine başvuran 2 bin kişiden 500’ü katılım belgesi alırken, başta Bursa ve değerlerini ön plana çıkartan filmler olmak üzere 50 adet belgesel ve kurmaca film çekildi. Topal Osman Sinema Filmi, İnşaat 2 Sinema Filmi, Balık Sinema Filmi, Osmanlıyı kuran şehir Belgesel film, Kaçış 1950 sinema filmi, Deli Ayten belgesel filmi, Muhalif Başkan Sinema Filmi, Güneşi Beklerken dizisi, Hatasız kul olmaz dizisi, Arka Sokalar dizisi, Kurtlar vadisi pusu dizisi, Alın yazım dizisi gibi çeşitli filmlere oyuncu ve set ekibi verildi. Atölyeye katılan kursiyerlerin bazıları da Şehir Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu oyunlarında halen görev almaya devam ediyor.
ÜNLÜ DESTEĞİ
Bursa’yı sinema alanında da bir adım öne taşıma çabasında olan Karagöz Sinema Atölyesi’ndeki çalışmalara ünlü isimlerde destek verdi. Emre Kınay, Tuncer Salman, Rutkay Aziz, Erkan Can, Ulvi Alacakaptan, Cankat Ergin, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, Eşref Kolçak, Selma Güneri, Selda Alkor, Osman Karagöz, Celal Tak, Faysal Soysal da söyleşi etkinlikleriyle deneyimlerini kursiyerlerle paylaştı.
Yeni dönem kayıtları 31 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek olan Karagöz Sinema Atölyesine şuana kadar 90 kişi kayıt yaptırırken, yeni dönem Ocak ayında başlayacak.