Hafta sonu çıkan orman yangınında 50 hektar alanın kül olması Bursalıları derinden yaraladı. Kısa sürede geniş alana yayılan yangın çok sayıda ağacı kül etti. Telef olan ağaçların büyük kısmını fıstık çamları teşkil ederken, çok sayıda zeytin, incir ağacı ve asma da kül oldu. Orman yangınının Osmangazi ilçesi sınırlarında kalan kısımlarını incelemek için Aksungur ve Nilüfer mahallelerini gezen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, köylülerin zararlarının karşılanacağı sözünü verdi. Dündar, köylülerin dikilecek fıstık çamlarından para kazanacağını bildirdi.
Bursalılara geçmiş olsun dileklerini ileten Dündar, “Osmangazi'ye bağlı Aksungur ve Nilüfer mahallelerimizde inceleme yaptık. Yangının büyük kısmı Mudanya’da, fakat Bursa'nın ciğerleri yanmış oldu. Zirai alanlarda zararlarımız var. Bu zararların giderilmesi için şu anda hasar tespitleri yapılıyor. Bununla birlikte belediye olarak arazi yollarını ve bakımını zamanında yapmışız. Yangın söndürme sırasında bunun çok büyük faydası oldu. Bu yollar zamanında yapılmamış olsa belki de iş makinelerinin ve itfaiye araçlarının ulaşmasında daha büyük sıkıntı yaşanacaktı.
Osmangazi Belediyesi olarak ağaçlandırma konusunda ciddi çalışmalar yaptık. Geçen dönem bir milyon fidan kampanyasıyla orman vasfını yitiren bölgelerimizi ağaçlandırdık. Yine aynı şekilde bu ormanın da ağaçlandırılması konusunda elimizden geleni yapacağız. Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışarak bizler de katkı sağlayacağız. Geçen dönem bir milyon fidanı dikerken meyve veren fidanların dikilmesini önemsedik. Bu sefer burada kooperatife ait olan fıstık çamı ormanı yanmış. Bundan sonra da buna önem vererek fıstık çamı dikilmesi ve hızlı büyüyecek yeni ağaç türlerinin dikilmesi önemli. Şu anki görüntünün el birliğiyle çalışarak ortadan kaldırılması en büyük hedefimiz. Osmangazi Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.
Dündar’a incelemesinde Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim ve Aksungur Muhtarı Recep İlhan da eşlik etti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Muhtar İlhan, “Çok büyük bir felaket atlattık. Buradaki 4 köyümüze çok iş düştü. Özellikle 8-10 sene gibi uzun bir zamanda yetişen meyve ağaçlarında büyük hasar var. Aynı şekilde 100-200 senelik çam ağaçları yandı. Bunun için gereken çalışma yapıldı. Buradaki herkes görevini yaptı. Yangının en başından beri köy halkı olarak görevimizi yaptık” diye konuştu.
Ziraat Odası Başkanı Ekim ise, cumartesi akşamından beri Muhtar Recep İlhan ve diğer resmi kurumlardaki personelle sahada olduklarını ifade ederek, “İncelemelerimizi sürdürüyoruz. Yaklaşık 1000-1500 gibi bir zeytin ağacı, 700-800 civarı incir ağacı, 15 dekar kadar fıstık çamı, bir kısım da asma zarar gördü. Bizim açımızdan teselli kaynağı, trafik kazası hariç can kaybının olmamasıdır. Onlara da buradan başsağlığı diliyorum. Yaralarımızın sarılacağına eminiz” dedi.
Dündar, daha sonra köy kahvesinde çay içerek çiftçileri dinledi.