USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'daki o fabrikada üretim durdu

Bursa'nın Gemlik ilçesinde gübre fabrikasında üretim durdu.

Bursa'daki o fabrikada üretim durdu
03-03-2017 14:30
Google News

Gemlik Gübre’de grev devam ederken, fabrika 2017 yılı boyunca üretimi durdurduğunu açıkladı. Gemlik Gübre yöneticisi Mehmet Yıldırım, sendikanın hem kendilerini, hem de işçileri mağdur ettiğini söyledi. Yıldırım, sendikaya sunduğu tekliflerin geri çevrildiğinin altını çizerek, konuyla alakalı belgelerle açıklama yaptı. Mehmet Yıldırım, ”Yüzde 22 maaş artışı kabul görmedi. Üstüne üstük birde yüzde 80'leri bulan artış talebi ile geldiler. Bizde 2017 sonuna kadar üretimi durdurma kararı aldık’’ dedi.

Toplu görüşme belgelerini açıklayan Yıldırım, “Bursa 2. İş Mahkemesinden 28.04.2015 tarihli grev kararı alındı. Sözleşme sürecimiz ise 2016 Nisan ayında başladı. Grev kararını koz olarak kullanıp çok yüksek rakamlar istediler. 16.04.2016’da grev esnasında çalışacak işçileri tespit etmek için dava açıldı. 209 işçi istedik, onlar 18 işçi talep etti. İşletmenin üretim yapacağından dolayı işçi istediklerini savundular. Oysa fabrika grevdeyken üretim yapılamaz. Gübre satışının yasaklanmasından dolayı grev istediğimiz söylendi. Halbuki 6. ayda gübre yasağı geldi, 7. ayda uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Arada bir ay zaman var. Madem bunu düşünüyorlardı neden anlaşmadılar?" diye sordu.
Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar’ın katıldığı sendika ile son görüşmemizde işletmeyi kapatmamızı veya lokavta gitmemizi, işçilerin tazminatlarını ödeyip çıkarmamı istediler. Ben de işçileri çıkartmadığımı, ama yarısını yine de vereceğimi. İşçilerin kalan ücretini de sendikanın ödemesini söyledik, sendika buna yanaşmadı. Bizim yükümlülüğümüz olmasa da, kıdem ödemeye de razı olduk. Bunu da imza altına almak istedik, sonrasında sendikanın açıklamasını okuduk”.

‘’2017 YILINDA ÇALIŞMAYACAĞIZ’’

Elimizdeki gübreyi zararına sattık. Bizim ithal ettiğimiz gübre 379 bin 320 ton, ürettiğimiz ise 267 bin 809 tondu. 6 ay kazadan dolayı çalışmasak da işçimize ödeme yaptık. Grev öncesi de 282 bin ton civarında ancak üretim yapabildik. Üretim dursa da ödemeye yapmaya devam ettik. Yüzde 22 teklifimize karşı önce yüzde 29 istediler, sonra yan hakları da artırdılar. Hepsi bir araya geldiğinde yüzde 80’e yakın artış talep ediliyordu. Kendileri yüzünden yaşanan işçi mağduriyetini bize yüklemek istiyorlar” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ