USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'nın marka değerine talep patlaması

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki tatlı üreticilerini heyecanlı bir telaş sardı. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı'na talep patlaması yaşayınca üreticiler müşterilerine ürün yetiştirmekte zorlanıyor. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, peynir tatlısının Ramazan sofralarının vazgeçilmezi haline geldiğini söylerken, 20 fabrikada 2 bin çalışanın günde 50 bin paket tatlı üretimi yaptığını ifade etti.

Bursa'nın marka değerine talep patlaması
17-06-2015 13:25
Google News

Bursa'nın marka değerlerinden olan Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı, organik peynir, un, irmik, yumurta ve kabartıcı kullanılarak yapılıyor. Tatlı, maharetli ustaların elinde birçok aşamadan geçerek sofralara ulaşıyor. Çevre köylerden toplanan taze sütler 70 derecede özel kazanlarda buharla kaynatıldıktan sonra soğuk su ünitesinden geçirilerek 35 dereceye düşürülüyor. Daha sonra maya ünitesine geçen süt, burada tuzsuz peynir kıvamına getiriliyor. Yüzde 80’i sütten oluşan bu özel peynir makinelerden geçirilerek kıyıldıktan sonra un, yumurta, ve irmik eklenerek hamur halini alıyor. Özel makinelerde eşit ağırlık ve boylarda dilimlenen peynir, tavalara alınarak 15 dakika süre ile buharla pişiriliyor. Aynı boylarda küçük gevrek haline gelen bu özel peynir tatlısı daha sonra ambalajlanmak üzere paket bölümüne geliyor. Burada 15 - 25- ve 50 şerli olmak üzere farklı şekillerde paketlenen tatlısı, Türkiye'nin 80 vilayetinin yanısıra dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor. Aynı şekilde şerbetlenmiş hali ile de satışa sunulan Mustafakemalpaşa Tatlısı dondurmalı, kaymaklı, tahin veya pekmezli ya da isteğe göre sade olarak da tüketebiliyor.

RAMAZAN SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Ramazan ayı insanın hayatına renk ve güzellikler katan bir ay Ramazan ayında insanları bir araya toplayan en önemli özellik iftar ve sahur vakitleri Türkiye’de de iftar ve sahur vakitleri deyince herkes damak tadıyla ilgili bir çok hazırlıklar yapıyor. Bu kainat sofrasında Allahü Teala şükredebileceğimiz o kadar çok nimet yaratmış ki o sofralarda bekleyip bize verilen nimetlerin farkına varmak çok önemli bir ibadet. Ramazan ayında da bütün Türkiye’nin damak tadı Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısıdır. Tüm Türkiye olduğu kadar dünyanın her tarafındaki uluslar da bizi hatırlıyorlar. Peyniri tatlıyla birleştirip, sofralara sunan sağlığımız açısından insan vücuduna en faydalı yiyeceklerden bir tanesi olan Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı'nı biz ilçemizde tüm insanlığın hizmetine sunuyoruz” dedi.
Mustafakemalpaşa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı ve Kemtat Tatlıları Sahibi İbrahim Durakman, “Her gün sabah saat 8’de üreticiden gelen sütleri kendi işletmemizde peynir haline getiriyoruz. Peynir olduktan sonra peynirleri kıyma makinesinde kıyıyoruz. Kıydığımız peyniri, irmik, un, yumurta ve kabartma tozuyla karıştırarak Kemalpaşa tatlısının hamurunu elde ediyoruz. Hazırladığımız hamurları küçük küçük parçalara ayırarak fırınlarda pişirdikten sonra Kemalpaşa tatlısını elde ediyoruz. Son dönemde vatandaşların dışarıda yemek yeme kültürü arttı. Daha önceki yıllarda sadece Ramazan ayına has olan tatlımız bugün yılın 12 ayı tüketilmekte. Ancak Ramazan ayında halkımız teveccüh gösteriyor. İftar sofralarının vazgeçilmezi olan tatlımız için tatlı bir yoğunluk yaşıyoruz. Mustafakemalpaşa'da yılda 20 milyon paket kuru peynir tatlısı Türkiye ve dünyanın heryerine gönderiliyor” dedi.

"TALEPLERE YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Güvenal Tatlıları Sahibi Nasuh Avşar, ise “Ramazan ayı bizim sektörün en hızlı olduğu ay biz bütün Türkiye’ye Mustafakemalpaşa tatlısının orijinal halini tanıtmaya çalışıyoruz. Benimle birlikte Mustafakemalpaşa ilçesinde 20'ye yakın imalat yapan firma mevcut, Mustafakemalpaşa Tatlısı adıyla beraber Osmanlıdan günümüze gelen içerisinde hiçbir katkı maddesi bulundurmayan günlük süt ve peynir, irmik, un, yumurtadan ve kabarma tozundan yapılan bir tatlıdır. Mustafakemalpaşa ilçesinde bu sektördür. Bu yaklaşık 2 bin kişiyi istihdam eden bir sektör, bizim bundan sonraki amacımız Türkiye ve dünyanın her yerine bu tatlıyı tanıtmak. Ramazan ayında imalat olarak ihtiyaçlara cevap veremiyoruz. Aldığımız hiçbir siparişi tam olarak yerine getiremiyoruz. Azar azar her kesin gönlünü yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ