Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yerli üretim konusunda attığı güçlü adımlar, birçok alanda sinerjinin oluşmasına neden oldu. Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreterek dünya piyasalarında adından söz ettiren kent, kurulan uçak fabrikasıyla marka bilincini bir adım öteye taşıdı. Bursa’nın Almanya’da uçak fabrikası satın almasının ve bu alanda yerli üretim planlaması yapmasının ardından kente gelen Girne Amerikan Üniversitesi yetkilileri, Yenişehir’de havacılık okulu kurma isteklerini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye iletti. Başkan Altepe’yi Büyükşehir Belediyesi’ndeki makamında ziyaret eden Girne Amerikan Üniversitesi Kurucusu Serhat Akpınar ve Rektör Kutsal Öztürk, yapılması düşünülen yatırımla ilgili Başkan Altepe’yi bilgilendirdi.
Girne Amerikan Üniversitesi Kurucusu Serhat Akpınar, Türkiye’de birkaç noktada havacılık okulu kurmayı istediklerini ifade etti. YÖK’ün havacılık alanında okul kurmaya müsaade ettiği 3 üniversiteden biri olduklarını kaydeden Akpınar, yatırım yapmayı düşündükleri lokasyonlardan birinin Yenişehir olduğunu belirtti. Bu nedenle Bursa’ya geldiklerini ve Başkan Altepe’yle görüştüklerini söyleyen Akpınar, “Havacılık alanında attığı adımlarla kentin olduğu kadar biz sektör temsilcilerinin de heyecan yaşamasına neden olan Başkan Altepe’yi bu arzumuz doğrultusunda ziyaret ettik” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin destek vermesi halinde Yenişehir Havaalanı’nda uçuş eğitim vermeyi, Bursa’da da derslikler oluşturmayı düşündüklerini vurgulayan Akpınar, “Büyükşehir Belediyemizle kombine hareket ederek, burada havacılık alanında yeni bir hinterlant oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise uçak fabrikası alarak dikkatleri üzerine çeken şehrin pilot yetiştirerek de müthiş bir kombinasyon sağlayacağını söyledi. GAÜ yetkililerinin talebini olumlu karşılayan ve alt yapı görüşmeleri için startı veren Başkan Altepe, “Berlin’de faaliyet gösteren uçak fabrikasını satın aldık ve çok stratejik bir yatırıma imza attık. Eğitim uçaklarında kendisini kabul ettirmiş, dünyanın en iyilerinden biriydi. Almanya ve İngiliz Hava Kuvvetleri baş müşterisiydi. Şimdi Türk girişimcilerinin oldu” şeklinde konuştu. Satış anlaşmasının tamamlanmasının ve mülkiyetin Bursalı firmaya geçmesinin ardından 52 uçak siparişi alındığını ve rakamın yapılacak ek yatırımlarla birlikte çok daha fazla artmasının beklendiğini söyleyen Başkan Altepe, “Uçak fabrikamız var ama pilot da lazım. O nedenle GAÜ’nün girişimini önemsiyoruz. Uçak üretiyoruz pilot niye yetiştirmeyelim?” ifadelerini kullandı.