Günal Baylan şunları söyledi:
"İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalıp kalmayacağını belirlemek adına yapılan kritik referandumda seçmenin “Hayır” kararı alması, tüm dünya piyasalarını etkiledi. Kararın ilk şokuyla birçok Avrupa ülkesi borsasında hızlı düşüşler yaşanırken döviz piyasalarında da önemli değişiklikler oluştu. İlerleyen süreçte söz konusu kayıpların nasıl fiyatlandırılacağını hep birlikte göreceğiz. Türkiye’de de ilk etapta TL’nin dolar karşısında hızla değer kaybetmesine ve borsanın da hızla düşmesine tanık olduk.
Sonucun AB cephesinde adeta şok etkisi yarattığı ve ne denli dramatik karşılandığı ortada. Zira AB üyesi devletler bir araya gelerek önlerindeki yeni süreci değerlendirip hızlı ve etkili kararlar almak durumunda kalacaklardır.
AB ile Birleşik Krallık (BK) arasında (Danimarka ile AB arasında olduğu gibi) BK için daha olumlu koşulları içeren yeni bir anlaşmaya varılabilir ve bu anlaşma BK’da yeniden halk oylamasına sunulabilir. Bu ihtimale ilişkin herhangi resmi bir açıklama bulunmazken, finansal kriz koşullarının derinleşmesi durumunda böyle bir yola başvurulması olasılığı artıyor.
AB, Türkiye’nin en büyük ihracat pazarıdır ve birlik üyesi ülkelere gerçekleştirilen ihracatta da Bursa’nın çok önemli bir yeri vardır. Ekonominin kırılgan zemininde böylesi bir sallantının büyük yıkımlar doğurma riskini göz önünde tutarak bir süre temkinli adımlar atmak durumunda kalacağımızı düşünüyorum. Yaşanan şok etkisinin kısa sürede atlatılmasını ve ekonomik göstergelerin yeniden eski seyrine dönmesini ümit ediyoruz."