CHP Bursa İl Başkanı Yıldız vahşice katledilen Dilay Gül için mesaj yayınladı

CHP Bursa İl Başkanı Yıldız vahşice katledilen Dilay Gül için mesaj yayınladı

Bolu'nun Gerede ilçesinde üniversite okuyan CHP Gemlik Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Dilay Gül'ün canice katledilmesinin ardından CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız Gül'ün ailesine sabır diledi ve " Kadına yönelik şiddetin en ağırı olan kadın cinayetlerine bugün bir kurban daha verdik. CHP Gemlik Gençlik Kolu üyemiz, Dilay Gül, Bolu-Gerede’de ruhsal problemi olan bir genç tarafından, bıçaklanarak öldürüldü." dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, Bolu'nun gerede ilçesinde kendisine aşık olduğu iddia edilen Uğur A. tarafından defalarca bıçaklanan ve boğazı kesilerek öldürülen Dilay Gül için bir mesaj yayınladı.

Yıldız mesajında şu ifadelere yer verdi:

KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI "GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ TOPLUM"

Kadın cinayetleri toplumumuzda kanayan bir yara; ataerkil toplum yapısı, kadın cinayetlerinde cezaların caydırıcı olmaması, kadını hor gören, değersizleştiren anlayışlar ve politikalar sonucu, ne yazık ki Özgecanlarımız, Güldünyalarımız, Cansularımız hayalleriyle birlikte toprağın altına girdiler. Kadına yönelik şiddetin en ağırı olan kadın cinayetlerine bugün bir kurban daha verdik. CHP Gemlik Gençlik Kolu üyemiz, Dilay Gül, Bolu-Gerede’de ruhsal problemi olan bir genç tarafından, bıçaklanarak öldürüldü. Dilay Gül’e Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Kadın cinayetleri her geçen gün artıyor. Yasal düzenlemeler yapılmadığı, kadınların erkeklere bağımlı olduğu zihniyeti değişmediği sürece, Dilay Gül cinayeti de son olmayacaktır. Analarımızı,bacılarımızı, kızlarımızı, heder alan bu terör, CHP’nin seçim bildirgesindeki “Güçlü kadın, Güçlü Toplum” hedefinin ne kadar doğru olduğunu, bir kez daha göstermiştir.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...