'Bereket Kilimi' adı verilen halı, bir ay boyunca Atatürk Üniversitesine ait Ata Botanik Park'ta sergilenecek. Görenlerin hayranlıkla izlediği 'canlı halı'yı her yıl yenileyeceklerini belirten Prof. Dr. Hasan Yılmaz, "Muhteşem bir halı oldu. Seneye öğrencilerle arasında düzenleyeceğimiz proje yarışması ile botanik park, her yıl ayrı bir halı desenine sahip olacak" dedi.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yılmaz, Atatürk Üniversitesi tarafından denizden 1850 metre yüksekteki kent merkezine kurulan Ata Botanik Parkı'nda birbirinden ilginç çalışmalara imza atıldı. Doğu Anadolu'ya has bitki ve ağaçların koruma altına alındığı Ata Botanik Parkın dünyanın en yüksek rakımlı yedinci parkı olduğunu anımsatan 350 dönümlük alanda yeni yaşam alanı oluşturdukların belirtti. Dekan Prof.Dr. Hasan Yılmaz, ziyaretçilere ilginç sürprizler hazırladıklarını belirterek şunları söyledi:
"Botanik bahçeler sadece botanik bitkilerin kullanıldığı yerler değil aynı zamanda kültürün de anlatıldığı alanlardır. Parkta Erzurum'un kuzey ilçelerine ait geleneksel kilimi toprağa işledik. Botanik parkta, her yıl değişik bir kimliği, kültürü, markayı ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu yıl seçtiğimiz konsept bölgemize ait bereketi simgeleyen bir halı. Muhteşem oldu. Seneye öğrencilerle arasında düzenleyeceğimiz proje yarışması ile botanik park, her yıl ayrı bir halı desenine sahip olacak. Bu halı için yaklaşık 10 bin begonya çiçeği kullandık. Yaklaşık 1 ayda altyapısını hazırladık. Geleneksel Türk mimarisi örnekleri incelendi. Daha sonra bilgisayar ortamına aktarılarak öğrenci, asistan ve çalışanlarla beraber bir ayda canlı halıyı gerçekleştirdik. Şu anda başlangıç aşamasında. Önümüzdeki günlerde görsel anlamda daha iyi bir yere geleceğini umut ediyoruz. Bu alanı sadece bitkilerin bulunduğu bir yer değil, kültür alanı olarak kullanmak istiyoruz. Çiçekli halı desenleri çok fazla turist çekiyor. İstanbul'da geçen yıl yapılan lale halıların bir benzeri. Bizde bunu bölgemize uygun çiçek türleri ile yapmaya çalıştık."