Normalde bu tür horozların tek boynuzlu olduğunu söyleyen İğci, "İnternette bu olayı bir Hollandalı profesöre danıştım. Profesör bana bu olayın normal olmadığını daha önce bu şekilde bir horoza rastlamadığını dile getirdi. Osmanlı dönemine ait saray bahçelerinde beslenen Sultan cinsi horozların olduğunu, bu horozlarda ise tek bir boynuz tipinde ibik meydana geldiğini aktardı" dedi.
Çine'nin Yolboyu Mahallesi'nde yaşayan ve hobi olarak bahçesinde hayvan besleyen Deniz İğci, bir süre önce İstanbul'daki bir arkadaşından Osmanlı döneminden Sultan cinsi horoz yumurtası talep etti. Arkadaşı da İğci'ye, altı yumurta gönderdi. Yumurtaları kuluçkaya yatıran İğci, yumurtalardan birinden çıkan çift boynuzlu horozu görünce şaşkına döndü.
PEK RASTLANMAYAN BİR OLAY
Sultan cinsi horozların tek boynuzlu olduğunu söyleyen İğci, "Hobi olarak bahçemde deve, güvercin, ördek, kaz, inek, hindi ve at gibi hayvanları besliyorum. Yumurtalardan çıkan horozlarda hiç birinde bir tane bile boynuz çıkmaz iken, bu horozda büyüdükçe iki tane boynuz tipinde sert ibik meydana geldi" dedi.
Çift boynuzun belirginleşmesi üzerine konuyu araştırmaya başladığını belirten Deniz İğci, "İnternette bu olayı bir Hollandalı profesöre danıştım. Profesör bana bu olayın normal olmadığını daha önce bu şekilde bir horoza rastlamadığını dile getirdi. Osmanlı dönemine ait saray bahçelerinde beslenen Sultan cinsi horozların olduğunu bu horozlarda ise tek bir boynuz tipinde ibik meydana geldiğini aktardı. Çift boynuzlu bu horozun ilgili yetkililer tarafından da incelenmesini istiyorum" dedi. Çine Ziraat Odası Başkanı ve Veteriner Hekimi Özkan Atıgan ise, 33 yıldır veteriner hekim olduğunu ancak böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını söyleyerek "İlçemizde küçükbaş hayvanlarda böyle şeyler görülmüştü. Horozda böyle görülmesi çok ilginç" dedi.