Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Alibaba Grup Başkanı Michael Evans ve Trendyol Başkanı Çetin’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Alibaba Grup Başkanı Michael Evans ve Trendyol Başkanı Çetin’i kabul etti

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY, ALİBABA GRUP HOLDİNG CEO’SU MİCHAEL EVANS VE TRENDYOL GRUP BAŞKANI ÇAĞLAYAN ÇETİN’İ KABUL ETTİ.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Alibaba Grup Holding CEO’su Michael Evans ve Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin’i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Alibaba Grup Holding Başkanı Michael Evans ve Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından, görüşmeye ilişkin bilgi veren Oktay, “Türkiye’de faaliyet gösteren, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi, vergisini ödeyen, istihdam oluşturan ve ekonomiye katkı sağlayan her şirketi Türk şirketi, olarak görüyoruz. Bu kapsamda dünyanın önde gelen şirketlerinden Alibaba Grup’un Türkiye’deki kapsamlı yatırım planlarını öğrenmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Oktay, Türkiye’de faaliyet gösteren, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi, vergisini ödeyen, istihdam oluşturan ve ekonomiye katkı sağlayan her şirketi Türk şirketi, olarak gördüklerini belirterek, Dünyanın önde gelen şirketlerinden Alibaba Grup’un Türkiye’deki kapsamlı yatırım planlarını öğrenmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Gerçekleşen kabulde, Alibaba CEO’su Evans, Türkiye’de yapmayı planladıkları yatırımlar hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a bilgi verdi. Evans, bu yatırımlar arasında Ankara’da bulut bilişim alanında, İstanbul’da lojistik alanında yatırım yapmayı öngördüklerini ve Avrupa operasyonlarını Türkiye’den yöneteceklerinin bilgisini verdi. Lojistik, bilişim ve yönetim alanı haricinde imalat sektöründe de yatırım yapmayı planladıklarını aktardı.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...