USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Devlet Bahçeli’nin 3 kozu

MHP Genel Merkezi hukuk savaşı için vakit kaybetmeden kolları sıvadı.

Devlet Bahçeli’nin 3 kozu
10-04-2016 16:04
Google News


MHP Genel Merkezi; muhaliflerin 543 delegenin imzasıyla açtığı davada Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin “partiyi olağanüstü kurultaya götürmek üzere MHP üyesi 3 kişiden ‘kurultay çağrı Heyeti’ oluşturulması” kararı vermesinin ardından, hukuk savaşı için vakit kaybetmeden kolları sıvadı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahkeme kararının ardından başkanlık divanını topladı. İzlenecek yol haritasının masaya yatırıldığı toplantıda, “O kongre toplanmayacak” yönünde kararlılık vurgusu yapıldığı öğrenildi.

Parti yönetimi, “bu zamana kadar parti içi demokrasiye uygun hareket ettiklerini ve sabrettiklerini” vurgulayarak, bundan sonra disiplin sürecinin işletileceğinin sinyalini verdi.

Olağanüstü kurultay toplansa bile muhaliflerin oy kullanmasını önleyecek şekilde ihraçların gündeme geleceği, imzacı 543 delegenin şimdiden fire verdiği ve bu sayının kurultaya kadar da artacağı belirtildi.

‘KARARIN İCRA KABİLİYETİ YOK’

MHP yönetimi, olağanüstü kurultayın toplanmaması için her hukuki yolu denemeye hazırlanıyor. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulunacakları, sonuç alamamaları halinde Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar gidileceği mesajını verdi. Yalçın, “Hukuk devletinde yaşadığımıza göre, itirazlarımızı gerekli noktalarda yapacağız. Bunlardan da sonuç alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

MHP yönetimi, süreci şöyle yönetmeyi planlıyor:

-Mahkeme kararı temyiz edilecek, Yargıtay kararının beklenmesi istenecek. n Bu süreç devam ederken olağanüstü kurultay çağrısı yapılırsa, parti bu çağrıya hukuken itiraz edecek.

-Olağanüstü kurultay toplanırsa, MHP Genel Merkezi tanımayacak.

-Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mahkeme kararı kesinleşmeden kurultayın toplanmasına izin vermemesi için gerekli itirazlar yapılacak.

-Mahkemenin kararında, tüzük kurultayının gündemi belirlenirken “genel başkan konuşması” adı altında bir gündem de yer aldı. Bahçeli, muhaliflerin kurultayına gidip bu konuşmayı yapmayacak.

-Kurultayda tüzük değişikliği gerçekleşirse, iptal istemiyle mahkemeye başvurulacak.

-Her şeye rağmen olağanüstü kurultay toplanır ve genel başkan seçimi yapılırsa, seçimin iptali için de itirazda bulunulacak.

-Bu süreç itirazlarla durdurulamazsa, AYM ve AİHM’ye kadar gidilecek.

Kaynak: Habertürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ