Domuz mesanesinden hazırlanan saç aşısının saç çıkarmak amacıyla ispatlanan deneysel ve klinik araştırmaları bulunmadığını ifade eden Turgut, “Amerika’da birkaç doktor tarafından ticari olarak saç çıkarmak amacıyla kullanılan Saç Aşısı'nın (ECM-Acell) domuz mesanesinden hazırlandığı ve saç çıkarma konusunda, deneysel hayvan ya da insanlar üzerinde kapsamlı klinik çalışmanın yapılmadığı görülmüştür.” diye konuştu.
Dünyada en çok yapılan estetik işlemlerden olan saç ekimi alanında Türkiye'nin birinci sırada yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Gürsel Turgut, bu alanda yetkinliği olmayan kurum yada kişiler tarafından birçok tedavinin kök hücre ya da aşı adı altında piyasada tanıtımı yapılarak fahiş ücretlerle satış yapıldığının altını çizdi.
Turgut şöyle devam etti: “Günümüzde en son olarak saç aşısı olarak çıkarılan ve tek seferde tedavi ile saç çıkardığı iddia edilen yöntemlerin aslında bu tedavilerde kullanılmadığı görüldü. Yapılan bilimsel araştırmalarda Saç Aşısı olarak tanıtılan ve PRP ve D vitamin ile kombine edilerek kullanılan ECM'nin (ektrasellüler hücre matriksi) Domuz Mesanesi’nden elde edildiği ve saç çıkarma konusunda ne hayvanlar ne de Dr. Hitzig tarafindan yapılan sadece 1 çalışma olsa da insanlar üzerinde bu ürünü ticari olarak ortaya çıkaracak düzeyde kapsamlı hiçbir klinik çalışma bulunmamaktadır. Bu konuda dolayısıyla saç çıkarma alanında yapılacak olan saç aşısı tedavilerinde hastalara domuz mesanesinden yapıldığının hastalara bildirilmesi gerektiği gibi çalışmanın deneysel olması nedeniyle hem hastadan hem de Sağlık Bakanlığı’ndan özel izinle yapılması gerekmektedir.”