USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Doç. Dr. Öztürk’ün makalesi dünyanın önde gelen uygulamalı dilbilim dergisinde yayınlandı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. GÖKHAN ÖZTÜRK’ÜN “THE RELATİONSHİP BETWEEN READİNG AND LİSTENİNG ANXİETİES İN EFL CLASSROOMS: EXPLORİNG THE MEDİATİNG EFFECT OF FOREİGN LANGUAGE CLASSROOM ANXİETY” BAŞLIKLI MAKALESİ CAMBRİDGE ÜNİVERSİTESİ YAYINEVİ TARAFINDAN YAYINLANAN VE AYNI ZAMANDA AMERİKA UYGULAMALI DİLBİLİM DERNEĞİ’NİN (AAAL) RESMÎ BİLİMSEL DERGİSİ OLAN ANNUAL REVİEW OF APPLİED LİNGUİSTİCS’DE YAYINLANDI.

Doç. Dr. Öztürk’ün makalesi dünyanın önde gelen uygulamalı dilbilim dergisinde yayınlandı
10-08-2023 17:24
Google News

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Öztürk’ün “The relationship between reading and listening anxieties in EFL classrooms: Exploring the mediating effect of foreign language classroom anxiety” başlıklı makalesi Cambridge Üniversitesi yayınevi tarafından yayınlanan ve aynı zamanda Amerika Uygulamalı Dilbilim Derneği’nin (AAAL) resmî bilimsel dergisi olan Annual Review of Applied Linguistics’de yayınlandı. Doç. Dr. Gökhan Öztürk: “Yabancı dil öğrenme kaygısı üzerine yapılacak çalışmalara yeni bir bakış açısı”


Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Öztürk, kaygının, yabancı dil öğrenme sürecini olumsuz bir şekilde etkileyen faktörlerin başında geldiğini ve öğrencilerin dil öğrenme süreçlerinde başarısız olmalarına ve hatta o dili öğrenmekten vazgeçmelerine sebep olacak kadar önemli bir etmen olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Öztürk sözlerine şu şekilde devam etti:


“Son yıllarda yapılan araştırmalarla skill-based anxiety olarak adlandırdığımız dil becerilerine dayalı kaygı türlerinin de ortaya çıkması ile öğrencilerin yabancı dil öğrenme kaygısı ile birlikte konuşma, yazma, dinleme ve okuma becerilerine özgü kaygı türlerini de yaşayabileceği kanıtlandı ve bu kaygı türlerinin doğası ve aralarında ne tür bir ilişkinin olduğu alandaki araştırmacıların ilgisini çekmeye başladı. Bu durumda, yabancı dil kaygı türleri arasındaki ilişkiyi aracı değişken analizi ile irdeleyen çalışmamın yabancı dil öğrenme kaygısı ve beceriye dayalı kaygı türleri üzerine önümüzdeki yıllarda yapılacak çalışmalara yeni bir bakış açısı getirebileceği kanaatindeyim.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ