Çocuklar hafta sonu Uludağ’ın eşsiz güzellikteki ormanlarında kurulan şenlik alanında bilimsel atölyeler gerçekleştirdi, doğa yürüyüşleri ile ormanı ve Uludağ’ın endemik bitki örtüsünü keşfetti. Ayrıca havanın kararmasının ardından çocuklar teleskoplarla gezegenleri, Samanyolu Galaksisi’ndeki yıldız kümelerini, nebulaları ve dünyanın galaksi komşusu Andromeda’yı gözlemleme imkanı buldu. 11-12 Ağustos geceleri en yoğun zamanı gerçekleşen Perseid meteor yağmuru, katılımcılar için görsel şölen oluşturdu.
18 farklı atölye çalışması
Uludağ’da düzenlenen renkli şenlikte doğa yürüyüşlerinin yanı sıra ahşap ev, geri dönüşüm mikroskobu, kuşyemi ve kuş yuvası yapımı ile topraksız tarım, volkanik patlama ve ipekböceği besleme gibi onlarca farklı konuda ücretsiz birçok atölye çalışması gerçekleştirildi. 18 farklı atölye çalışmasıyla 2 gün boyunca yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Doğa ve Bilim Şenliği’nde, temiz çevre ve temiz enerji konularında bilinçlendirme yapıldı.
Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Doğa ve Bilim Şenliğine Bursa ve civar illerden iştirakler oldu. Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyen aileler, aynı zamanda bilimsel faaliyetlerde bulunmanın mutluluğunu yaşadı. Özellikle fizik, kimya ve biyoloji alanında gerçekleştirilen atölyelerde çocuklar, hem yeni şeyler öğrendi hem de el becerilerini geliştirerek üretmenin keyfini yaşadı. Eğlenceli bilim gösterileri de yine özellikle çocukların hatıralarına kazınan anlardandı.