1997 yılında hizmet vermeye başlayan 54 yataklı hastanede Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastalar tedavi olurken, Sağlık Bakanlığına bağlı, araştırma hastaneleri dışında yataklarının tümünü rehabilitasyona ayıran tek fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olma özelliğini taşıyor.
7 Ekim Dünya Spastik Çocuklar Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak isteyen Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda hastane yönetimi aynı gün doğum günü olan çocuklarla birlikte pasta keserken, konferans salonunda çizgi film gösterisi düzenledi.
Tıp literatüründe Seberal Palsi olarak geçtiğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr.Esat Yetermin, Seberal Palsi’nin tek bir hastalık olmadığını, doğum öncesi, sırası ve sonrası merkezi sinir sisteminin hareket ve koordinasyon merkezlerinin oksijensiz kalma, enfeksiyon, kanama, travma, erken doğum gibi nedenlerle gelişen kalıcı hareket ve duruş bozuklarını anlatan genel bir tablo olduğunu söyledi.
Erken tanının önemine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr.Esat Yetermin açıklamalarında; 5 aylıkken başını tutamayan, 8 aylıkken oturamayan, 18 aylıkken yürüyemeyen çocuklar için mutlaka bir uzmana danışılması konusunda uyarıda bulundu. Erken tanının bir an önce tedaviye başlanması ve kalıcı hasarların en aza indirilmesi açısından çok önemli olduğunu belirtirken, 2 yaşından öncede kesin tanının konulamayacağını ifade etti.
Hastane Yöneticisi Op.Dr.Çetin Bakır, ise hastanemizde çocuk hastalıkları, nöroloji ve FTR hekimleri önderliğinde havuz tedavisi, robotik rehabilitasyon dahil çok yönlü rehabilitasyon hizmetlerinin başarıyla uygulanmakta olduğunu ve başarılı sonuçlar aldıklarını belirterek, emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.