TAHMİN EDİLEBİLİR ZAYIF BİR ŞİFRE KULLANMAYIN
Hesabınızın güvenliği açısında şifrenizin zor olması önemlidir. Belirlediğiniz şifrenin sonuna rakamlar ekleseniz bile sözlükten kolaylıkla bulunabilecek basit isim ve kelime kullanımlarından kaçınmalısınız. Belirleyeceğiniz şifre içerisinde büyük ve küçük harf, rakam ve hatta sembolleri kullanarak güçlü bir şifre birleşimi (kombinasyon) oluşturmalısınız. Güçlü şifre konusunda bilinen en iyi teknik rakamları ve sembolleri belirleyeceğiniz şifrenin tam ortasına yerleştirmektir, örneğin; ‘’hürriyet’’ hur38Ri17Yet! gibi.
DOĞUM TARİHİNİZİN TÜMÜNÜ PROFİLİNİZDE HERKESE AÇIK OLARAK GÖSTERMEYİN
Kimlik hırsızlarının hedefi olmak istemiyorsanız, doğum tarihinizin tümünü profilinizde göstermeyin. Zira; kimlik hırsızları kredi kartı ya da banka hesaplarınıza ulaşmak için doğum tarihlerine ihtiyaç duyuyorlar. Eğer şu an hesabınızda doğum tarihiniz açık ise hemen profilinize girerek ‘’iletişim bilgileri ve temel bilgiler’’ sekmesinden düzenlemenizi öneririz.
Doğum tarihinizin sadece ay ve günü görünmesini tercih edebilir veya tamamen kaldırabilirsiniz. Eğer kaldırma işlemi yapamadıysanız gizlilik seçeneklerine girerek ‘’sadece ben’’ olarak işaretleyebilirsiniz.
PROFİLİNİZDEKİ TÜM BİLGİLERİ KİMİN GÖRMESİNİ İSTEDİĞİNİZE DOĞRU KARAR VERMELİSİNİZ
Kullanıcılar genel olarak paylaştıkları her şeyi ya da tüm profil bilgilerini ‘’herkese açık’’ bir şekilde göstermektedir. Bu durum çoğu kullanıcının internet güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Facebook’ta bu konuda gizlilik ayarları yapabileceğiniz kullanışlı gizlilik kontrolleri bulunmaktadır.
Profilinizdeki her şeyi sadece arkadaşlarınıza, arkadaşlarınızın arkadaşlarına ya da kendinize özel olarak kısıtlama getirebiliyorsunuz. Fotoğraf, dini inanç ve aile bilgilerini de erişime kapatabilirsiniz. Paylaşımlarınızı veya bilgilerinizi sadece belirlediğiniz insanların görmesine izin vererek daha güvenli bir profil sahibi olabilirsiniz.
ÇOCUKLARINIZIN YA DA AİLE BİREYLERİNİN İSİMLERİNİ ETİKETLERDE KULLANMAYIN
Şüphesiz Facebook’ta etiketleme özelliği birçok kullanıcıyı rahatsız eden bir özellik. Güvenlik açısından sıkıntı oluşturabilecek etiketlemeyi kullanırken çocuklarınızın isimlerini fotoğraf etiketlerinde veya açıklamalarında kesinlikle kullanmayın. Başka bir kullanıcı sizi etiketledi ise derhal ilgili fotoğrafın üzerine gelerek ‘’Etiketi Kaldır’’ seçeneğine tıklayın.
EVDE OLMADIĞINIZI İFADE ETMEYİN
Evden uzakta olduğunuzu paylaşmak, evinizin giriş kapısına ‘’evde kimse yok’’ notu bırakmak gibi bir şey. Eğer bir tatilde iseniz ve tatilinizin çok eğlenceli geçtiğine dair paylaşım yapmak istiyorsanız bunun için mutlaka eve dönmeyi bekleyin. Ayrıca yapacağınız herhangi bir seyahatin tarihini de paylaşmamanızı öneririz.
PROFİLİNİZİ ARAMA MOTORLARINA KAPATIN
Tanımadığınız kişilerin sizi bulmasını ya da arkadaş listenizde kimlerin olduğunu öğrenmelerini istemiyorsanız; gizlilik ayarlarından ‘’Aramada beni kimler bulabilir?’’ kısmından ‘’arkadaşlar’’ı seçin. Yabancılar karşısında daha güvenli bir profilinizin olması için arama motorlarının zaman tünelinize bağlantısının olmaması gerekiyor.
ÇOCUKLARINIZIN FACEBOOK KULLANMASINI DENETLEYİN
Bilindiği üzere Facebook 13 yaş ve altındaki kişilere üyelik vermiyor. Ancak bundan daha küçük çocuklar bile sahte hesap açarak kullanabiliyorlar. Çocuğunuz bu yaş sınırın altında ise ve Facebook’u kullanıyorsa onu mutlaka takip etmelisiniz. Bunun en iyi yolu da çocuğunuzun hesabında kullanılan e-posta adresinin size ait olması. Bu sayede bildirimleri ve aktiviteleri daha sağlıklı biçimde gözlemleyebilirsiniz. Bir diğer yol ise çocuğunuzla facebook arkadaşı olmak.