2015 yılında Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı kırsal İmambakır Mahallesi’nde bulunan tek derslikli Arıklı İlkokulu’nda göreve başlayan sınıf öğretmeni Aydenk Kimyeci, öğrencileri iyi bir ortamda eğitebilmek için okulu boyayıp, bahçeye sebze dikti. Önce okulun iç ve dışını yenileyen Aydenk Kimyeci, okulun çevre düzenlemesini de yaptı. Öğrencilerin eğitim seviyesinin düşük olduğunu gören Kimyeci, mesai saatleri içinde ve dışında büyük emek sarf ederek çocukların seviyesini kısa zamanda yükseltti. Vatandaşlarla da sık sık bir araya gelen Aydenk öğretmen, eğitim ve öğretim saatleri dışında çocuklara uygulamalı organik tarım eğitimi vererek okulda domates, biber ve benzeri sebzeler yetiştirdi.
Aydenk Kimyeci, okulda göreve başladığı günden itibaren yoğun bir şekilde çalıştığımı ifade ederek, “Atandığım günden beri mesleğimi bu söz üzerine inşa ettim. Birleştirilmiş sınıflı bir köy okuluna atandım. Okulun fiziksel şartları eğitim ve öğretime pekte uygun değildi. Öğrencilerin çoğunun okuma yazma konusunda sıkıntıları vardı. Meslek hayatına okula su getirmekle başladım. Okulun iç ve dış boyamasıyla devam ettim. Mesai saatleri dışında da okuma ve yazma bilmeyen öğrencilerle ilgilendim. Hafta sonları da ilçedeki diğer öğretmen arkadaşlarla okul yenileme çalışmalarına katıldım. Bir yandan da okulun kırtasiye malzemelerini temin ettim” dedi.
Çocukların ufkunu geliştirmek adına okula spor malzemeleri ve değişik oyunlar kazandırdığını ifade eden Aydenk öğretmen, "Sık sık velilerle evlerinde veya okula davet ederek bir araya geldik. Burada amaç eğitimde başarı elde etmek için öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğini kurmaktı” şeklinde konuştu.
Kimyeci, "Doğa sevgisini kazandırmak adına öğrencilerimizle beraber ağaçlar ektik. Okulumuzun bahçesine doğal sebze ve meyve ektik. Öğrencilerimize ilkler yaşattık. İlk defa pizza yediler. Okulumuzda ilk defa brunch yapıldı. Her hafta bir velimize ziyarete gittik ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde köyümüzün kadınlarını evimizde ağırladık. Çünkü öğretmenlik mesai saatleriyle sınırlı bir meslek değildir, insan yetiştirmektir, kalbe dokunmaktır” dedi.
(İHA)