USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri 120 kilometre hıza ulaşabilen elektrikli araç yaptı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MEKATRONİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİR BATARYAYLA 3 SAAT KULLANILABİLEN ELEKTRİKLİ ARAÇ YAPTI. ‘SİLVER HOUSE’ İSİMLİ ARAÇ 120 KİLOMETRE HIZA ULAŞABİLİYOR.

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri 120 kilometre hıza ulaşabilen elektrikli araç yaptı
15-12-2022 09:09
Google News

Gümüşhane Üniversitesi Mekatronik Bölümü öğrencileri bir bataryayla 3 saat kullanılabilen elektrikli araç yaptı. ‘Silver House’ isimli araç 120 kilometre hıza ulaşabiliyor.


Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü öğrencileri TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalara katılmak için geliştirdikleri ‘Silver House’ isimli elektrikli araçla dikkat çekiyor.


Sıfırdan başlayarak tamamen Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından tasarlanan araç tam batarya ile 3 saat hareket edebiliyor. GPS ve sürücü bilgi ekranı da bulunan araç 120 kilometre hıza ulaşabiliyor.


İlham kaynaklarının Selçuk Bayraktar olduğunu dile getiren öğrenciler aynı zamanda 20 bin feete kadar yükselebilen roket ile drone ve İHA’da üretiyor. “1 depo tam olarak 3 saatte doluyor”


Aracı sıfırdan ürettiklerini belirten Mekatronik Programı 2.sınıf öğrencisi Orhan Kamacıoğlu (19), “TÜBİTAK her sene bu tür yarışmalar hazırlıyor. Biz elektrikli araç yarışmasında yarıştık, sıfırdan başlayarak bir araç ürettik. Araç cam elyaftan yapıldı aracın hafif olması bizim için önemli çünkü elektrikli motorla çalışıyor, o yüzden alüminyum şase kullandık. Araç üzerinde geliştirme düşüncelerimiz var. Araç tam batarya ile 3 saat gidebiliyor. Aracımız 120 kilometre hıza ulaşabiliyor. 1 depo tam olarak 3 saatte doluyor” dedi. “İlhamımızı Selçuk Bayraktar’dan aldık”


İnsansız Hava Aracı (İHA), drone ve rokette ürettiklerinin altını çizen bir diğer öğrenci Furkan Kızılet ise “Gördüğünüz roketi tamamen kendi imkânlarımızla ürettik. Roketin tasarımı olsun, üretimi olsun bunların AutoCAD’de çizimini yaptık, analizlerini yaptık. Aksaray Tuz Gölü’ne gidip Roketsan tarafından bize tahsis edilen yakıtla roketimizin uçuşunu gerçekleştirdik. Bu sonuçla Türkiye 3’üncüsü olduk. Eğer içerisine mühimmat yüklerseniz füze olarak da kullanılabilir. 20 bin feete kadar hedefleri vurabilirsiniz. Drone ve İHA’da yaptık. Biz öncelikle ilhamımızı Selçuk Bayraktar’dan aldık, devletimize büyük katkılar sağladığını gördük. Bizim de devletimize teknolojik anlamda bir katkımız olsun diye çalışıyoruz. Destek sağlanırsa biz de devletimize katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ