USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

“Hormonal bozukluklar ve tiroid hastalıkları aşırı terlemeye neden olabilir”

AFRİKA SICAKLIKLARI YURDU ETKİSİ ALTINA ALDI. SICAKLIKLARIN 40 DERECEYİ BİRÇOK NOKTADA AŞACAĞI UYARISI YAPILDI. AŞIRI SICAKLIKLAR, AŞIRI TERLEME (HİPERHİDROZ) YAŞAYAN KİŞİLERİN KÂBUSU OLABİLİYOR. KONUYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRMEDE BULUNAN NÖROLOJİ UZMANI DR. GÜLTEN ÖZDEMİR, “HORMONAL BOZUKLUKLAR VE TİROİD HASTALIKLARI AŞIRI TERLEMEYE NEDEN OLABİLİR. AŞIRI TERLEME TEŞHİSİNDE TEDAVİYE BAŞLAMADAN ÖNCE DURUMA YOL AÇAN SİSTEMİK BİR HASTALIK OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILMALIDIR” DEDİ.

“Hormonal bozukluklar ve tiroid hastalıkları aşırı terlemeye neden olabilir”
13-07-2023 14:23
Google News

Afrika sıcakları yurdu etkisi altına aldı. Sıcaklıkların birçok noktada 40 dereceyi aşacağı uyarısı yapılırken, sıcaklar aşırı terleme (hiperhidroz) yaşayan kişilerin kabusu olabiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Gülten Özdemir, “Hormonal bozukluklar ve tiroid hastalıkları aşırı terlemeye neden olabilir. Aşırı terleme teşhisinde tedaviye başlamadan önce duruma yol açan sistemik bir hastalık olup olmadığı araştırılmalıdır” dedi.


Hiperhidroz adı verilen aşırı terleme, kişinin terlemesinin beden ısısını düzenleme görevini aşarak koltuk altı, el ayak tabanları ve hatta tüm vücutta normalden fazla safhaya ulaşması olarak tanımlanıyor. Konuyla ilgili konuşan Nöroloji Uzmanı Dr. Gülten Özdemir, “Aşırı terleme koltuk altlarının terlemesinde kötü kokunun yanı sıra, giysilerin ıslanması giysilerde lekelenmelere neden olabiliyor. Elleri terleyen kişiler basit bir tokalaşmada bile çekingen davranabiliyor. Ayak terlemeleri ise sağlık sorunlarına, hem de koku nedeniyle kişinin psikolojisini olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı. “9 ay boyunca engellenebiliyor”


Hormonal bozuklukların ve tiroid hastalıklarının aşırı terlemeye neden olabileceğini belirten Beykent Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Gülten Özdemir, “Aşırı terleme teşhisinde tedaviye başlamadan önce duruma yol açan sistemik bir hastalık olup olmadığı araştırılmalıdır. Botoks tedavisiyle koltuk altına, avuç içine, ayak tabanlarına botoks iğneleri uygulanıyor ve terleme kişiden kişiye değişecek ölçüde 9 ay boyunca engellenebiliyor. Botoks tedavisi hastane ortamında yapılmalıdır. Kolay ve basit bir uygulamadır. Bu yöntem ömür boyu sonuç vermese de kişinin uzun süre rahat etmesine neden olmaktadır” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ