Mahallede devlet-millet el ele verilerek 2011 yılında hizmete açılan Dipsizgöl İlk ve Ortaokulu, mahalle sakinlerince elden geçirildi.
2009 yılında 210 haneli 800 nüfuslu Dipsizgöl mahallesinde mahalle halkı ve devlet işbirliğinde çalışmalarına başlanan 2011 yılında tamamlanarak hizmete açılan Dipsizgöl İlk ve Ortaokulu, mahalle halkı ve öğretmenler işbirliğinde tadilat ediliyor.
Mahalle Muhtar Selami Sem, 2009 yılında imece usulü yaptıkları okula mahalle sakinlerinin desteğinin hala sürdüğünü söyledi. Okula verdikleri desteğin 2017 yılında da aynı şekilde devam ettiğini ifade eden Sem, "Okul yapılırken vatandaşlarımızdan arsa bağışında bulunanlar oldu. Parasal olarak yardımda bulunanlar oldu. Yine traktörüyle gelen çimentosunu kapan, kumunu kapan, kamyonunu yönlendiren herkesin burada emeği var. 2009 yılında neysek 2017'de de aynıyız. Okula desteğimiz hiç bitmedi. Köylümüzün vatandaşlarımızın desteği tamamen devam ediyor. Geçen yıl aşırı kar yağışından dolayı çatımızda deforme olmuştu. Oluklar kopmuştu. Bunların tamiratlarıyla uğraştık. Boyacı tutarak okula yeni bir görünüm kazandırdık. Daha nezih bir ortam oldu. Köylümüz desteğini hiç esirgemiyor. Şuanda 110 tane öğrenci okuyor. 110 tane öğrenci tam bir özel okul statüsünde. Sınıflarımız gayet nezih. Yani bir özel okulu aratmayacak şekilde eğitim ve öğretime devam ediyor."dedi.
İlk ve ortaokul Müdürü Fevzi Yıldırım ise okullarının zorunlu hizmet kapsamında bir okul olmasına rağmen standartları İnegöl'deki bir çok okuldan üstün olduğunu iddia etti.
Okulun ilçe genelinde başarısının oldukça yüksek olduğunu belirten Yıldırım, "Okulumuz geçen yıl TEOG'da hem birinci hem ikinci dönem İnegöl'deki tüm okullar içerisinde genel ortalamada İnegöl birincisi oldu. Yine okulumuzda 44 tane ortaokul öğrencisi varken bunların 3 tanesi burslu. Orana vurduğumuz zaman oldukça yüksek bir yüzde çıkıyor. Yani kısaca başarılı öğrenci sayısı çok fazla. Okulumuzda sosyal, kültürel etkinlik had safhada."dedi.
Mahalle sakinlerinin maddi ve manevi desteklerini sürekli sürdüğüne değinen Yıldırım, "En son yaptığımız oklun dış cephesini boyamaktı. 3'er metre aralıklarla 8 renk boyandı. Yaklaşık 14-15 bin liralık bir işti. Çok cuzzi paralarla köylülerin desteğiyle bir kaç iş adamının desteğiyle işin altından da kalktık. Köylülerimize teşekkür ediyoruz. Köylüler maddi ve manevi desteklerini sürekli sürdürüyorlar. Ben 2.5 yıldır burada görev yapıyorum. Özellikle okulun içi çok değişti. Bir kütüphanemiz var. Yaklaşık 12 bin lira harcandı. Yine tamamen sponsorlarla ve mahallelilerin desteğiyle oldu. Yerler halı. Kitaplıklar duvara monte. Öğrenci bağdaş kurup ders çalışabiliyor. Son 2.5 yılda buraya yaklaşık olarak 100 bin liranın üzerinde para harcandı. Yani bir köy okulu için 100 öğrencili bir okul için çok lükstür. Yine başarılarımıza binaen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın destekleri oldu. Bir sloganımız var. Dipsizgöl çatısı altında olmak bir ayrıcalıktır. Kendilerine teşekkür ederiz." dedi.
İHA