Gençlerin hem sürücü, hem yaya, hem de yolcu olarak en fazla trafik kazalarından zarar gören grup olduğuna dikkat çeken Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, bu durumun sebeplerini kamuoyu ile paylaştı. İşte o nedenlerden bazıları; "Yetersiz yol deneyimi, trafik düzenlemeleri ve kurallarına karşı duyarsızlık. Süratli araba kullanmayı marifet olarak görmek. Heyecan ve macera arayışı, kendine aşırı güven, tehlikeleri küçümseme. Alkollü araç kullanma oranının yüksekliği, emniyet kemeri kullanmama."
EMNİYET KEMERİ KULLANILIRSA
Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından hazırlanan broşürlerde sürücülerin uyması gereken kurallara vurgu yapılıyor. Emniyet kemerinin faydalarına dikkat çekilen uyarıcı broşürlerde, şu ikazlarda bulunuluyor: "Darbe esnasında araç çökmeye başlar ve yavaşlar. Araç yavaşlarken araçtaki kişi öne doğru emniyet kemerinin boşluğu derecesinde hareket eder. Emniyet kemeri kişiyi kanepede tutar başının ve göğsünün araç içine vurmasını önler. Sürücünün aracın şasesine bağlı olduğu sürece araçtaki kişiler darbenin şiddetinden fazla etkilenmezler. Aracın yavaşlamasından faydalanırlar. Kemeri bağlı olan sürücü ve diğer kişiler aracın iç kısmına çarpma durumunda kalmazlar."
NEDEN GENÇLER DAHA ÇOK KAZAYA KARIŞIYOR?
Gençlerin hem sürücü, hem yaya, hem de yolcu olarak en fazla trafik kazalarından zarar gören grup olduğuna dikkat çekilen Trafik Hizmetleri Başkanlığı açıklamasında, şöyle denildi: "Yetersiz yol deneyimi, trafik düzenlemeleri ve kurallarına karşı duyarsızlık. Süratli araba kullanmayı marifet olarak görmek. Heyecan ve macera arayışı, kendine aşırı güven, tehlikeleri küçümseme. Alkollü araç kullanma oranının yüksekliği. Emniyet kemeri kullanmama, bu nedenlerin en önemlisi; alkollü araç kullanma, aşırı hız, emniyet kemeri kullanmama."