USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İzmir’den Malezya’ya sanat köprüsü

Yaşar üniversitesi sanat ve tasarım fakültesi dekan vekili prof. Dr. Lale dilbaş malezya’daki uluslararası tasarım konferansında yaşar üniversitesi’ni temsil etti.

İzmir’den Malezya’ya sanat köprüsü
21-08-2024 11:51
Google News

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Lale Dilbaş, Malezya’daki uluslararası tasarım konferansında Yaşar Üniversitesi’ni temsil etti.


36 yıldır düzenlenen 18. Katılımcı Tasarım Konferansı 2024 Sibu-Sarawak, Malezya’da gerçekleşti. Sarawak Teknik Üniversitesi’nin (UTS) ev sahipliği yaptığı konferansta 24 ülkeden araştırmacılar, 100’e yakın makale ve araştırma projesi sundu. Toplumsal faydaya ve sürdürülebilirliğe yönelik sanat, zanaat ve katılımcı tasarım projelerinin başvurduğu yarışmada jüri üyesi olan Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Lale Dilbaş, Northumbria Üniversitesi’nden Prof. Joyce Yee ile birlikte tüm dünyadan farklı içeriklerdeki 11 projeyi değerlendirdi. Prof. Dr. Dilbaş ve Prof. Yee, ödül alan iki projeyi Sarawak Eyaleti Başbakanı Tan Sri Abang Zohari‘nin de katıldığı törende sundu.


Prof. Dr. Dilbaş organizasyonla ilgili, “Verdiğimiz bu ödüller, klasik tasarım ödülleri gibi tasarımcıya veya ürüne değil, ortak çalışmalara verilen ödüllerdir. Katılımcı tasarım yaklaşımının Yaşar Üniversitesi’nin ‘Topluma Hizmet’ stratejisi ve amaçlarıyla ne kadar çok örtüştüğünü bu uluslararası akademik platformda bir kez daha gördüm. Sanat ve Tasarım Fakültesi olarak toplum için toplumla birlikte sorunlara çözüm üretebileceğimiz araştırma projelerimizi sürdürmemizin ne kadar önemli olduğu burada yine ortaya çıkıyor” dedi.


Prof. Dilbaş, konferansın ardından uzmanlık alanlarından biri olan Güney Asya geleneksel çömlekçiliği üzerine yaptığı araştırmalara devam etmek üzere Malezya’dan Endonezya’ya geçti. Herkes için tasarım


Konferansta, bilim adamları ve tasarımcıların halkla birlikte herkes için sorunlara çözüm ürettikleri çağdaş bir yöntem olan katılımcı tasarıma dikkat çekildi. Hiyerarşinin olmadığı, demokratik ve kapsayıcı olan bu yöntemde her bireyin yaşam bilgi ve deneyimi araştırma ve çözümler için önemli veri kabul ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ