Kamu hastanelerinde bir ilk olma özelliği taşıyan birim için açıklama yapan Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Erkan Yıldırım çocuk merkezli oyun terapisinin 3-12 yaş arasında olan, çocuk ve ergen ruh sağlığı hastalıkları uzmanı tarafından muayenesi yapılıp uygun görülen çocuklara uygulanmakta olduğunu söyledi.
Uzman Psikolog Ebru Behçel Çelebi, “Oyun terapisi, yeme ve uyku bozukluğu, kaygı bozukluğu, kayıp ve yas süreci, okula uyum problemi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite durumlarında uygulanmaktadır. Amacı çocuğun kendini duygusal olarak iyi hissetmesini sağlamak ve çocuğun normal gelişimini etkileyen duygusal, davranışsal ve psikolojik problemlere ilişkin çözüm üretme becerilerini kazandırmak olduğunu” söyledi.
Çocukların yetişkinler gibi kendilerini rahatça konuşarak, uygun cümleleri seçerek ifade etme becerilerini henüz geliştiremediklerini söyleyen Uzman Psikolog Esen Orhan ise, onlar düşüncelerini, duygularını, ihtiyaçlarını, beklentilerini, yaşadıkları çatışmaları ve iç dünyalarını oyun yoluyla ortaya koyarlar. Orhan, “Oyun terapisi seansı yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Terapiden sonuç alma süresi; çocuğun yaşadığı probleme ve onu nasıl algıladığına, ailenin yaklaşım biçimine göre değişebileceğini ifade etti.