USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Kaşlı Bakımevi personeline hayvanlara yaklaşım ve beden dili eğitimi veriliyor

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞLI GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ PERSONELİNE, HAYVANLARA YAKLAŞIM TEKNİĞİ EĞİTİMLERİ VERİLİYOR.

Kaşlı Bakımevi personeline hayvanlara yaklaşım ve beden dili eğitimi veriliyor
01-09-2023 10:37
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi personeline, hayvanlara yaklaşım tekniği eğitimleri veriliyor.


Eğitimler, bakımevinde bulunan hayvan bakıcısı ve hayvan toplama personeline yönelik olarak sahada ve barınakta uygulamalı olarak veriliyor. Eğitmen Rasim Tekin ve ekibi tarafından verilen eğitimin içeriğini hayvan yakalama tekniği, hayvanlara yaklaşma tekniği ve hayvanların beden dilini anlayarak kontrol altına alma ana başlıkları oluşturuyor. 30 gün boyunca verilecek olan eğitimlerin saha aşamasında sokakta bulunan köpekleri barınağa getirmek için toplarken nasıl yaklaşılması ve iletişim kurulması gerektiği, incitmeden ve empati kurarak pozitif bir iletişim kurmanın önemi ile toplama esnasında kullanılan tasma gibi aparatların, hayvanları korkutmadan nasıl kullanılması gerektiğine dair uygulamalı eğitimler veriliyor. Barınakta hayvan bakıcılarına verilen eğitimde ise padoklara girerken nasıl hareket edilmesi, hayvanların nasıl sakinleştirilmesi gerektiği, mama ve su bırakırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair ayrıntılı bilgiler aktarılıyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl ikincisi yapılan eğitimler, her personele 8 saat teorik ve 8 saat uygulamalı olmak üzere iki aşamada veriliyor. Büyükşehir Belediyesi, verilen eğitimlerle patili dostların barınakta daha rahat ve huzurlu yaşayabilmesini sağlamayı hedefliyor.


Eğitmen Rasim Tekin, sahada verilen eğitimlerin içeriğinden bahsederek, “Saha eğitiminde personele köpeklere nasıl davranmaları, pozitif şekilde nasıl iletişim kurmaları, nasıl yakalamaları gerektiğini doğru bir şekilde anlatıyoruz. Bunların hepsini bire bir de çalışıyoruz” dedi.


Sahada agresif ve uysal hayvanlara yaklaşımın farklı olması gerektiğini kaydeden Tekin, “Burada çok önemli bir nokta var. Köpekle doğru bir iletişim kurmamız gerekiyor. Gerçekten doğru şekilde iletişim kurduğumuz takdirde, köpeklerle aramızda pozitif bir iletişim doğuyor. Böylece köpekler barınağa geldiği zaman, burada daha rahat bir psikolojide oluyor. Önemli olan beden dilini anlayarak ve empati yaparak iletişim kurmak. O zaman her şey onlar için de, bizim için de daha güzel ve daha mutlu oluyor” diye konuştu.


Tekin, barınakta padoklar içerisinde yapılan eğitimin içeriğine dair de bilgi vererek, “Hayvanlara bakan personelin, yemek ve suları verirken köpekleri nasıl sakinleştirmeleri gerekiyor, nasıl yer değişikliği yapmaları lazım? Doğru enerjilerle tepki vererek köpeklerin daha pozitif hale gelmesini sağlamak gibi unsurlar üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Personelin ilk olarak köpeğin verdiği tepkileri anlaması gerektiğini aktaran Tekin, önemli noktaları vurgulayarak, “Köpeğin vermiş olduğu tepkiler çok önemli. Köpek neden tepki veriyor? Neden bu alışkanlığı kazandı ve bu alışkanlık sonucunda vermiş olduğu tepkiler ne noktada? Bunu test ettikten sonra, ona göre planlamalar yapıyoruz. Bazı köpeklerle hemen iletişim kurmuyoruz. Yaklaşık bir hafta on gün sahaya giderek, yemek ve su verip daha yakın bir iletişim kuruyoruz. Onlar için uyguladığımız birçok metot ve teknik var. Burada önemli olan tek bir şey var; öncelikle köpeğin mutluluğu ve pozitif iletişim kurarak köpeği almak” ifadelerini kullandı


Ekipler, aldıkları eğitimleri gittikleri ihbarlarda uygulamaya başladılar. Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine Kayrakkeşli’ye giderek 2 vatandaşın bakamayacağı köpekleri alan ekipler, aldıkları eğitimleri uygulayarak rahat bir şekilde köpekleri bakımevine getirdiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ