Medreselerin inşasından önce medeniyetimizde ilim ve talim merkezinin camiler olduğuna dikkat çeken Şube Başkan İlyas Kaya, “Mektepler yayılıp ve ilim okula kayınca camiler yalnız ibadete ayrılan mekanlar haline geldi. İlimsiz ibadet olmaz. Camiyi gençle, genci hikmetle buluşturmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız” diye konuştu.
İbadetlerin rahatça yapılabilmesi için kurumlarda uygun yerlere mescitler yapılmasına yönelik başbakanlığın hazırladığı genelgeye hassasiyet gösterilmesi gerektiğini işaret eden İlyas Kaya, şunları söyledi: “Bu genelgenin gereği bütün kurumlarca eksiksiz yerine getirilmelidir. Derslerin, toplantıların ve personel eğitimlerinin cuma namazı ibadetini aksatmayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Birçok yerde kadınların abdest alabilecekleri yer yok. Genel hijyen kurallarına uygun tuvalet bulmak mesele. İbadete ayrılan yerlerden bazıları rutubetli veya havasız. Talep olduğu halde, sırf yapmış olmak için, iki kişinin ancak namaz kılabileceği alanları ibadete tahsis etmek işgüzarlıktır. Eğitim ve öğretim planlayıcılarına, yapı işlerinden sorumlu birimlere saydığımız bu meselelere çözüm bulmaları için talimat verilmesi şarttır”.
Gençlerimizin ibadetlerini rahatça yapabilecekleri ibadethanelerin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İlyas Kaya, “Kredi Yurtlar Kurumu, Bursa Teknik Üniversite ve Uludağ Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz. Zor zamanlar geçirdiğimiz bugünlerde, medeniyetin ilerlemesi için Üniversite Camii ve Külliyesi’ne vesile olanlardan Allah razı olsun. Bu eser, yalnız Uludağ Üniversitesi’ne değil, bütün Bursa'ya mal olacak, diğer üniversitelere örnek teşkil edecek. İbadet hürriyetinin gereğini yapmak için gayret eden bütün idarecilerimize şükranlarımızı sunarız. Eksik gördüğümüz hususları dile getirmekten çekinmeyeceğimiz gibi, doğru ve yerinde olan icraatları da her zaman destekleyeceğiz” dedi.
(İHA)