USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Kayapınar, modern Millet Kıraathanesine kavuşuyor

Diyarbakır'da kayapınar belediyesi’nce, ilçede 300 milyon liraya mal olan modern ve kent mimarisinin örneklerinin yansıtıldığı 600 öğrenci kapasiteli millet kıraathanesi tamamlandı. Kıraathane kısa bir süre sonra hizmete girecek.

Kayapınar, modern Millet Kıraathanesine kavuşuyor
28-12-2023 15:56
Google News

Diyarbakır’da Kayapınar Belediyesince, ilçede 300 milyon liraya mal olan modern ve kent mimarisinin örneklerinin yansıtıldığı 600 öğrenci kapasiteli Millet Kıraathanesi tamamlandı. Kıraathane kısa bir süre sonra hizmete girecek.


Açılış öncesi yerel ve ulusal basın mensupları ile Millet Kıraathanesi’nde bir araya gelen Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, Diyarbakırlı gençlerin daha iyi ortamlarda ve ücretsiz eğitim hizmeti alması için 600 öğrenci kapasiteli Millet Kıraathanesi’nin kısa bir süre sonra hizmete gireceğinin müjdesini vererek, Millet Kıraathanesi’nin yanı sıra 2 okuma salonu ve 3 bilgievini de eğitime açacaklarını söyledi.


Diyarbakırlı gençlere daha iyi şartlarda ve ortamlarda ücretsiz nasıl hizmet vermenin peşinde olduklarını belirten Kaymakam Karaman, “Yakında açılacak Millet Kıraathanesindeyiz. Burada yaklaşık 600 gencimize daha çok sınav çağında olan öğrencilerimize modern mimari içerisinde, ferah ortamlarda kesintisiz internet hizmeti vereceğiz. Millet Kıraathanesi gibi önümüzdeki 15 gün içerisinde toplam 2 büyük okuma salonu, 3 tane de bilgievi olmak üzere 5 tane eğitim binasını hizmete alacağız” dedi.


Karaman, belediye olarak büyük bir gurur yaşadıklarına ifade ederek, “Çünkü bu eserleri meydana getirmek dışarıdan göründüğü gibi kolay değil. Bunun bir çalışma zamanı, proje hazırlanması var, kaynağının üretilmesi var. Ama bir kıvançla daha şunu söylemek istiyorum; Bu bina avlu sistemiyle görülen iç bahçeler bunun için oluşturuldu. Tamamen Kayapınar Belediyesi’nin mimarı mühendisi ve kendi çalışanı ile oluşturulmuş bir proje. İçinde Diyarbakırlı arkadaşlarımız çok olduğu için en sonunda böyle bir iç avlulu sistemi yansıtan bir mimari projede karar kılındı ve bunu tatbik ettik. Bu binaların en ufak detaylarına dikkat ettik. Malzeme seçiminden yapımına kadar kaliteyi önceledik. Vatandaşımızın birinci sınıf hizmete layık olduğunu önümüze bir hedef olarak koyduk ve tüm dizaynı buna göre yapmaya gayret ettik. Burada Kültür ve Turizm Bakanlığımıza da ayrıca teşekkür etmek gerek. İki tane büyük kütüphanenin finansmanında bize yardımcı oldular. Finansmanın büyük bir kısmını Bakanlığımız karşıladı” diye konuştu.


Eğitim kurumlarında ortaokul ve lise çağında tüm sınav gruplarındaki öğrencilerin ve vatandaşların ders çalışabileceğine değinen Karaman, şöyle konuştu:


“Burada gençlerimiz sosyalleşebiliyorlar. Bu ders çalışma ortamının yanı sıra öğrencilerimize usta öğreticilerimiz ve kendi bünyemizdeki öğretmenlerimiz vasıtasıyla onlara soru çözme, takıldıkları yerleri tekrarlama ve konu anlatma gibi dershanecilik hizmeti de sunuyoruz. Yaklaşık günlük Kayapınar belediyesi 5 bin öğrencimizi bu binalarda misafir ediyor. Kapasitemiz bu son 5 eğitim kurumu ile birlikte bunun da üzerine çıkacak. Yine öğrencilerimize ikramlıklar sunuyoruz. Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği Millet Kıraathanesi hepimize yol gösterdi. Millet Kıraathanesi modelini böylece uyguluyoruz. Bu konseptin içinde, çayı, kahvesi, meşrubatı yani günlük atıştırmak için misafirlerimiz buradan kalkmasın, bazı öyle öğrenci kardeşimiz var ki gerçekten kesintisiz çalışıyor. Ya yanında azıklığını getiriyor ya da aperatif ile günün ortasını atlatıp akşama kadar devam ediyor.”


Karaman, Millet Kıraathanesini 75’lik Bulvar üzerindeki çok kıymetli bir arazi üzerinde ve mimar arkadaşlarının çizdiği, ortaya çıkardığı projeyi yapmasının övüncünü yaşadıklarını belirterek, “İnşallah bundan sonra hizmeti kullanacak olanlar bu işten memnun kalırlar. Tek amacımız Diyarbakırlıya, buradaki gençlerimize hizmet etmek ve onları buralarda bir raya getirmek. Burası toplam 34 dönüm, yani 35 bin metrekareye yakın bir alan var. 2020-2021 yılında burası yerinde dönüşüm alanı. Eski bir mahallenin kaldırılarak, arazi ürettiğimiz bir yer. Burası toplam 5 bin metre kare kapalı alan üzerine kuruldu. 2 bin 400 metrekare oturum alanımız var. İçinde park-bahçe, oturma alanları yer alıyor. Bilindiği gibi 75 Cadde de genel bir yoğunlaşma var. Buna da bir nebze çözüm olsun diye araçla gelen misafirimiz için 200 araçlık bir otopark oluşturduk. Biz hizmeti yaptık, bundan sonra söz kullanıcıların ve siz değerli basın mensuplarının” ifadelerini kullandı.


Kaymakam Karaman, daha sonra basın mensupları ile birlikte Millet Kıraathanesi’ni gezdi, ardından toplu bir fotoğraf çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ