USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Keles’te içme suyu hattı yenileniyor

Keles ilçesinde alt yapı yenileniyor. 

Keles’te içme suyu hattı yenileniyor
07-07-2017 20:49
Google News

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “SUKAP” projesi çerçevesinde yüzde 50 kredi verdiği ile içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu projelerinin yapımı devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından SUKAP projesi kapsamında yapılan çalışmalarda merkez mahallelerine gelindi. İlk yağmur suyu ve kanalizasyon yapılıyor. Kelesliler bilhassa kış aylarındaki sıkıntıdan kurtaracak. Bunun devamında ise içme suyu boruları değişecek ve Keles asbestli borulardan kurtulacak.
Bundan 33 yıl önce Keles’in içme su hattı yenilenmiş ve asbestli borular kullanılmıştı. Bu borular zaman içinde kırılıp yıpranınca içme suyuna karışan asbest tozları halkın sağlığını kötü yönde etkiliyordu. Birçok hastalığın sebebi olabilecek asbestli borulardan kurtulmak isteyen Keles halkı altyapının değişeceği haberini alınca sevinmişti.

(İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ