USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kışanak ve Tuncel’in tahliye taleplerine ret

Sebahat Tuncel ile Gültan Kışanak’ın yargılanmalarına Malatya’da devam edildi. Kışanak ve Tuncel’in tahliye taleplerine reddedildi.

Kışanak ve Tuncel’in tahliye taleplerine ret
15-09-2017 17:19
Google News

Güvenlik gerekçesi ile Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4’üncü duruşmasına Kocaeli Cezaevinde tutuklu bulunan Gültan Kışanak ile Silivri Cezaevinde bulunan Sebahat Tuncel katılmadı. Duruşmaya sanık avukatlarının yanı sıra HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Mehmet Aslan ile HDP ve DBP’liler katıldı. Mahkemede yaşanan heyet değişikliğinin belirtilmesinden sonra başlayan duruşmada iddia makamı olarak savcılık her iki sanık hakkında da tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Daha sonra söz alan sanık avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler.

Savunmaların ardından kısa bir ara veren mahkeme heyeti açıkladığı ara kararda, bir önceki duruşmalarda istenilen evrakların takibine, sanıkların yeniden dinlenmesine ve tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Kasım 2017 tarihine erteledi.

Mahkeme çıkışında açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Mehmet Aslan ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, yargılamanın Malatya’da görülmesini eleştirerek, Tuncel ve Kışanak’ın serbest bırakılmasını talep etti.

SANIKLAR HAKKINDA 385 YIL HAPİS TALEBİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kışanak için ‘örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak’ ve 41 kez “örgüt propagandası yapmak’ suçlamalarıyla 240 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sebahat Tuncel hakkında ise ‘örgüte üye olmak’ ve ‘örgütü propagandası yapmak’ suçlarından 145 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

(Cahit Özçelik /İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ