USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kredi kartı dolandırıcıları iş başında

Sahte polis, savcı, hâkim derken, şimdide sahte bankacılar vatandaşı mağdur etmeye başladı. Telefonla ulaştıkları tüketicilerin kredi kartı bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, “Bin 500 liralık ceza” yalanıyla cep yakıyor.

Kredi kartı dolandırıcıları iş başında
18-07-2015 15:48
Google News

Kendilerini polis, savcı, hâkim gibi tanıtıp çeşitli yöntemlerle vatandaşın cebindeki paraya göz diken dolandırıcılar, şimdide özel bankaların kurumsal kimliğini kullanarak vatandaşı mağdur etmeye başladı. Telefonla ulaştıkları kredi kartı sahiplerini, “Ücretsiz hayat sigortanızın süresi doldu. İptal için kredi kartınızın bilgileri gerekiyor. Aksi halde bin 500 liralık ceza ödeyeceksiniz” yalanı ile kandıran dolandırıcılar, şu ana kadar yüzlerce kişiyi mağdur etti.

CEZA 1500 LİRA


Dolandırıcılık yönteminin nasıl işlediğini Hürriyet muhabirine anlatan Murat Şen (35), “444’lü bir numaradan beni arayan şahıs müşterisi olduğumu bankadan aradığını ve hayat sigortası paketimle ilgili bilgi vermek istediğini söyledi. Ben de kendisine hayat sigortam olmadığını söyledim. Ancak o bana, ‘Sigortanız var. Bugüne kadar ücretsiz olarak devam etmiş. Bugün iptal için son gün. Eğer kredi kartı bilgilerinizi doğrulatırsanız iptal gerçekleşecek. Aksi halde bin 500 lira ceza ödeyeceksiniz’ dedi. Bir anda boş bulunup kredi kartı bilgilerimi kendilerine verdim” diye konuştu.

KARTIMDAN PARA ÇEKİLMİŞ


Saniyeler içinde yaptığı hatanın farkına vardığını anlatan Şen, “Beni arayan şahsa, ‘Siz bankamdan arıyorsanız nasıl olurda bilgilerimden haberdar olmazsınız’ dediğim an telefon kapandı ve kendilerine bir daha ulaşamadım. Bankamı arayıp durumu anlattım. Hesaplarımı kontrol ettiklerinde kartımdan danışmanlık hizmeti olarak 300 lira para çekildiğini öğrendim. Bankam bu işlemi iptal edemeyeceklerini söyledi. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulundum” dedi.

UYANIK OLUN


Sahte bankacıların karıştığı dolandırıcılık olayların hızla arttığını kaydederek tüketicileri uyaran Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Antalya Şube Başkanı Abdullah Özçulcu, şöyle dedi: “Bu tür dolandırıcılık yöntemlerinin önlenmesindeki tek şart uyanık olmak. Çünkü hiçbir banka müşterisinin kişisel bilgilerini, kart bilgilerini, şifresini istemez. Tüketici şüphelendiğinde bankacılık işlemlerini şubeden devam ettirebilir. Şunu unutmayalım; dolandırıcılar sürekli yöntem değiştiriyor. Şu anda en fazla kullanılan yöntemlerden biri de sahte bankacı uygulaması.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ