USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kritik döneme girildi!

Ocak ayının yoğun gündemi bu haftadan itibaren başlıyor. İçeride mecliste görüşülecek olan Anayasa değişikliği teklifi haftanın en önemli konusu.

Kritik döneme girildi!
09-01-2017 12:33
Google News

Hafta boyunca meclisteki görüşmeler ve siyasilerden gelecek açıklamalar, komisyondan geçen teklifte meclis oylaması esnasında olabilecek değişiklikler, siyasetin ekonomi gündeminin önüne geçmesine neden olabilir. Bunun yanında pazartesi günü açıklanacak kasım ayı sanayi üretim verisi son çeyreğe ait büyüme verisine yönelik beklentilerin şekillenmesinde önemli olacak. Üçüncü çeyrekte yüzde 1,8 daralan ekonominin son çeyrekte de daralması resesyon kavramı ile yüzleşmemize neden olacak. Bu nedenle son çeyrek büyüme verisinin psikolojik açıdan da önemli olduğunu düşünüyoruz. Diğer taraftan enflasyondaki artış eğilimini de göz önünde bulundurunca, son çeyrekte gerçekleşecek bir daralma ile resesyon ile birlikte stagflasyon yorumlarının da daha fazla dillendirildiğini görebiliriz. Bu nedenle kasım ve aralık ayına yönelik sanayi üretimi, güven endeksleri ve kapasite kullanımı gibi verilerin piyasalar üzerindeki etkisinin her zamankinden daha fazla olduğunu görebiliriz. Yurtdışında ise bu hafta tüm dikkatler ABD’ye çevrilecek. 9 Ocak Pazartesi günü ABD’de şirketlerin yılsonu mali tablo açıklamaları Alcoa ile başlayacak. Son dönemde ABD ekonomisindeki ivmeyi göz önünde bulundurduğumuzda açıklanacak mali tablolar ile oluşacak hisse bazlı hareketler ABD’de endekslerin tarihi zirvelerini genişletmesini sağlayabilir. Diğer taraftan 11 Ocak’ta ABD’nin müstakbel Başkan’ı Trump’ın basın toplantısı ve hafta içinde başta Fed Başkanı Yellen olmak üzere Fed üyelerinden gelecek açıklamalar piyasalardaki hareketliliği artıracaktır. Bu haftanın genelinde açıklanacak bu verilerin ve siyasilerden gelen açıklamaların piyasalardaki hareketliliği daha da artıracağını düşünüyoruz. Üstelik başlayacak bu hareketlilik ve yoğun gündem bu haftayla da sınırlı değil. 20 Ocak’ta Trump’ın Başkanlık görevini fiilen devralması, 24 Ocak’ta TCMB’nin Para Politikası Kurulu toplantısı, 27 Ocak’ta Fitch’in Türkiye değerlendirmesi ve 31 Ocak-1 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı piyasalardaki stresi ve buna bağlı hareketliliği yüksek tutacak ana başlıklar olarak görünüyor.

BIST 100 TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR

Geçtiğimiz yılı 78.138’den tamamlayan BIST 100 yılın ilk haftasında genel olarak satıcılı bir seyir izleyerek, hafta içinde en düşük 75.656’yı gördü. Haftanın son bölümünde gelen alımlarla endeks yılın ilk haftasını %1,5 civarında kayıla 77 bin sınırına yakın tamamladı. Geçtiğimiz yılın son günlerine nazaran işlem hacminde artış görülse de son yılların trend gelişimi göz önünde bulundurulduğunda işlem hacminin hala düşük seyrettiğini söylemek mümkün. Ortaya çıkan bu düşük likidite önümüzdeki günlerde yoğun haber ve veri trafiğinde hisse bazlı gün içi çok sert hareketlerin görülmesine neden olabilir. Bu nedenle özellikle kademe yoğunluğu düşük olan hisselerde işlem yapanların bu tür hareketlere hazırlıklı olmasında fayda olduğunu düşünüyoruz. Endekste ise 78.000 ve hemen üzerinde 78.600 bu haftanın en güçlü dirençleri olacak. Bu bölgeye doğru olacak yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünüyoruz. Aşağıda ise geçtiğimiz hafta da test edilen 75.750-76.000 aralığının dikkat edilmesi gereken en güçlü destek bölgesi. Endeksin gelecek haftalardaki yoğun gündemi göz önünde bulundurduğumuzda bu seviyelerin altını test etme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle kısa vadeli yükseliş hareketlerine karşı temkinli yaklaşmaya devam ediyoruz.

DOLAR/TL’DEKİ YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

 Yılın son günlerinde düşük işlem hacminin de etkisi ile stabil bir görünüm sergileyen kurlar, Salı günü açıklanan enflasyon rakamının ardından ara verdiği yükselişine tekrar başladı ve kur hafta içinde 3,64’ü test ederek tarihi zirve serisine yeni bir rakam daha eklemiş oldu. Önceki haftalarda kabaca 3,45-3,55 bandında bulunan kurun bu bandın dışına çıkması hedef konuma gelen 3,65 böylece test edilmiş oldu. Bu hafta izleyeceğimiz en önemli seviyeler ise yeni hareket bandını oluşturan 3,55 ve 3,65 seviyeleri olacak. Teknik göstergelerin yukarı yönlü hareketi desteklemeye devam ettiği Dolar/TL’de, 3,55 altında kapanış ihtimali oluşacak olursa yukarı yönlü baskı hafifleyebilir. Aksi takdirde gerek içeride gerekse yurtdışında yoğun bir gündemin bizi beklediği ocak ayının kalan döneminde yüksek volatilite eşliğinde yeni zirveler görülmeye devam edebilir.

TAHVİL VE BONO PİYASASI

Geçen haftaya %10,93 seviyesinden başlayan 2 yıl vadeli gösterge faiz, hafta içinde en yüksek %11,09, en düşük %10,61 seviyesini görerek haftayı %10,78 seviyesinden tamamladı. 10 yıllık tahvil faizi ise haftaya %11,58 seviyesinden başlayarak, en yüksek %11,83, en düşük %11,22 seviyelerini görerek haftanın kapanışını %11,29 seviyesinden yaptı. Özetle, hafta boyunca 2 yıl vadeli gösterge faizin ve 10 yıllık tahvil faizinin hafif yükseliş eğiliminde olduğunu söyleyebiliriz. Geçen hafta salı günü yurtiçi piyasalarda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri takip edildi. Tüfe aylık bazda %1,64 artış göstererek %0,90 seviyesindeki piyasa beklentisi ve %0,99 seviyesindeki bizim beklentimizin oldukça üzerinde yükseliş gösterdi. Böylelikle 2016 yıl sonu TÜFE rakamı %8,53 seviyesinde gerçekleşti. Enflasyonun beklentilerin üzerinde artış göstermesi sonrasında TCMB’nın ocak ayı PPK toplantısında faiz arttırma ihtimalini güçlendirdiğini düşünüyoruz. Enflasyon verileri sonrasında tahvil faizlerinde yukarı yönlü hareketler görülse de, günün ikinci yarısında tahvil faizlerinde daha sakin bir seyir gözlemlendi. Bu hafta yurtiçinde takip edilen enflasyon verisinin yanı sıra Hazine tarafından düzenlenen ihaleler takip edildi. Hazine, salı günü 11.07.2018 ve 20.04.2022 vadeli, çarşamba günü ise 22.09.2021 ve 11.02.2026 vadeli tahvil ihalelerini gerçekleştirdi. Hazine salı günü gerçekleştirdiği 2 yıl ve 5 yıl vadeli tahvil ihalelerinde rot dahil 4,19 milyar TL borçlandı. 2 yıl vadeli tahvil ihalesinde ortalama fiyat 101,512 TL, ortalama basit faiz %10,65,ortalama bileşik faiz %10,93 olurken, 5 yıl vadeli tahvil ihalesinde ortalama fiyat 97,512 TL, ortalama basit faiz %9,74, ortalama bileşik faiz %9,97 oldu. Çarşamba günü gerçekleştirdiği 5 yıl ve 9 yıl vadeli tahvil ihalelerinde ise rot dahil 4,88 milyar TL borçlanma gerçekleştirdi. 5 yıl vadeli tahvil ihalesinde ortalama fiyat 95,091 TL, ortalama basit faiz %11,25, ortalama bileşik faiz %11,56 olurken, 9 yıl vadeli tahvil ihalesinde ortalama fiyat 99.645 TL, ortalama basit faiz %11,35, ortalama bileşik faiz %11,67 oldu. Önümüzdeki hafta yurtiçi piyasalarda pazartesi günü sanayi üretimi ve çarşamba günü cari açık verileri takip edilecek. Bu hafta yurtiçinde açıklanacak verilerin tahvil piyasalarında oynaklık yaratmasını beklemiyoruz.

ŞUBAT VADELİ BIST 30 SÖZLEŞMESİ

Şubat vadeli endeks kontratı hafta içinde 92,875 ve 96,225 arasında dalgalanarak haftayı 94,625 seviyesinden kapattı. Endeks kontratında 718.705 işlem oldu. Açık pozisyon sayısı 347.167 artarak 403.639 olarak gerçekleşti. Hafta içinde volatil hareketlerin görüldüğü endeks kontratında destek olarak 92,650 ve direnç olarak 95,025 önemli seviyeler olarak görülmektedir. Günlük grafikte yukarı yönlü eğilime sahip olan kısa vadeli hareketli ortalamaların yükseliş ivmesinde zayıflama olduğu görülüyor. Aşırı alım satım osilatörlerinden RSI kendi ortalaması altında dalgalanarak aşağı yönlü eğilimini korumaktadır. Pozitif bölgede, triggeri altında bulunan MACD’nin aşağı yönlü olduğu görülüyor. Önümüzdeki hafta içinde düşüşlerde 92,650 ve 91,425 destek olarak takip edilebilecek seviyeler olarak görünürken yukarı yönlü hareketlerde direnç olarak 95,025 ve 96,575 seviyeleri izlenebilir. Kontratın 95,025 direncini yukarı kırarak bu seviyenin destek olarak çalışması durumunda yukarı yönlü harekette ivmelenme görülebileceğini düşünüyoruz. 92,650 desteğinin aşağı kırılması ise short yönlü beklentiyi artıracaktır.

GEÇEN HAFTADAN ÖNE ÇIKANLAR:

YURT İÇİNDE ENFLASYON VERİLERİ TAKİP EDİLDİ

Geçen hafta salı günü Aralık ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri açıklandı. Aralık ayı TÜFE verisi aylık bazda %1,64 oranında bir artış gösterdi. Piyasadaki ağırlıklı beklenti %0,90’lık bir artış olacağı yönündeydi. Piyasadaki ağırlıklı beklentisinden sapma gösteren TÜFE’deki artışta, gıda fiyatlarındaki aylık %3,29’luk artış ile alkollü içecekler ve tütün grubuna yapılan vergi artışı etkili oldu. Aralık ayı TÜFE verisinin açıklanması ile 2016 yılında TÜFE %8,53 olarak gerçekleşti. Aralık ayı ÜFE verisi ise aylık bazda %2,98’lik bir artış gösterdi ve 2016 yılı ÜFE %9,94 olarak gerçekleşti. Enflasyon verisi sonrasında Dolar/TL kurunda yeni tarihi zirveler test edilirken, endekste aşağı yönlü hareketler izlendi. 2016 yılı enflasyonunun %8,53 seviyesinde gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 2016 Yılı Para ve Kur Politikasında belirlediği %5 seviyesindeki enflasyon hedefinden +/- 2 puan sapma payı olan belirsizlik aralığının dışına çıkılması nedeniyle hükümete sapmanın nedenini ve alınması gerek önlemleri içeren açık mektup göndermesi gerekecek.

OHAL 3 AY DAHA UZATILDI

Enflasyon verilerinin açıklandığı gün OHAL süresinin 3 ay daha uzatılması talebiyle Başbakanlık Tezkeresi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunuldu. Salı günü endeks kapanışından sonra TBMM OHAL’in 3 ay süreyle daha devam etmesine karar verdi. Böylece 19 Ocak’ta bitecek olan OHAL, Başbakanlık Tezkeresinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüp onaylanması ile 19 Nisan tarihine kadar ikinci kez uzatılmış oldu.

FOMC TUTANAKLARI YAYINLANDI

Geçen hafta çarşamba günü aralık ayına ait FOMC tutanakları yayınlandı. Tutanaklar, kurul üyelerinin faizlerde kademeli ve ölçülü bir artışın uygun olacağını düşünmeye devam ettiğini gösterdi. Ancak ABD’de uygulanacak olası genişlemeci mali politikaların daha belirgin bir parasal sıkılaşmaya yani daha hızlı bir faiz artışına neden olabileceğine ve bunun oluşturabileceği risklere de değinildiği görüldü. Trump’ın göreve geldikten sonra uygulayacağı politikalara ilişkin belirsizlik nedeniyle kurul üyelerinin büyüme, enflasyon ve para politikasının seyrine ilişkin beklentilerinde belirsizliğin arttığı dikkat çeken noktalardan biri oldu. Ayrıca küresel piyasalarda güçlenen dolar riskinin de gündeme geldiği tutanaklar sonrasında ABD tahvil faizlerinde düşüşler görülürken, dolar küresel piyasalarda değer kaybetti. DXY endeksi 103 seviyelerinden aşağı yönlü bir seyir izleyerek 102 seviyesinin aşağısını test etti.

ABD’DE CUMA GÜNÜ YOĞUN BİR VERİ AKIŞI İZLENDİ

ABD’de Cuma günü açıklanan Tarım Dışı İstihdam, İşsizlik Oranı ve Ortalama Saatlik Kazançlar geçen haftanın en önemli verileri idi. Küresel piyasalar tarafından takip edilen veriler haftanın son işlem gününde TSİ 16:30’da açıklandı. Tarım Dışı İstihdam verisi aralık ayında 156 bin kişi artış göstererek 175 bin artış beklentisinin altında gerçekleşti. İşsizlik oranı ise piyasa beklentilerine paralel olarak %4,7 olarak açıklandı ve %4,6’dan %4,7 seviyesine yükselmiş oldu. Ortalama Saatlik Kazançlar verisi ise veri seti içerisinde en güçlü gelen veri oldu. Aylık bazda %0,3 olan beklentisinin üzerinde %0,4 olarak açıklandı. Ortalama Saatlik Kazançlar yıllık %2,9 ile 2009 yılından beri görmüş olduğu en yüksek seviyeye çıktı.

YENİ HAFTADA NE KONUŞACAĞIZ?

ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ MECLİS GENEL KURULU’NDA

Yeni haftada da yurtiçi piyasaların seyri açısından siyasi gündem, ekonomi gündemini gölgede bırakmaya aday. Anayasa Komisyonu görüşmeleri sonucu 18 maddelik Anayasa Değişikliği teklif metni pazartesi itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacak. Teklif metnine ilişkin görüşmeler 2 turda tamamlanacak; ilk tur ve ikinci tur arasında en az 48 saat fark olması gerekiyor. Genel Kurul görüşmelerinin ardından yapılacak oylamada 330 oy bulunması hâlinde kabul edilen Anayasa değişiklikleri Cumhurbaşkanı onayına sunulacak ve onayın ardından da Resmi Gazete'de yayınlanacak. İlgili maddelerin Resmi Gazete'de yayınlanmasından itibaren 60 gün içinde referanduma gidilecek olup; değişiklik teklifinin Genel Kurul'dan geçmesi durumunda nisan ayı ortalarında referandumun gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Piyasaların gözü de hafta boyunca Genel Kurul'da devam edecek görüşmeler de olacak diyebiliriz.

YURTİÇİNDE SANAYİ ÜRETİMİ VE CARİ DENGE VERİLERİ TAKİP EDİLECEK

Ekonomik takvime baktığımızda ise pazartesi günkü kasım ayı Sanayi Üretimi ve çarşamba günkü kasım ayı Ödemeler Dengesi'nin hafta boyunca yurtiçinde öne çıkan veriler olacağını söyleyebiliriz. Ekonomik büyümenin en önemli öncü göstergelerinden olan Sanayi Üretimi verisinin kasım ayında arındırılmamış seride yıllık bazda % 0.55, takvim etkisinden arındırılmış seride yıllık bazda % 1.62 oranında artış; mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seride ise aylık bazda % 1.68 oranında daralma göstereceğini tahmin ediyoruz. Çarşamba günü açıklanacak olan Ödemeler Dengesi verilerine göre cari açığın kasım ayında 2.517 milyar dolar seviyesinde gerçekleşeceğini tahmin ediyor ve 2016 yılsonunda cari açığın yıllık bazda 32.8 milyar dolar gerçekleşmesini bekliyoruz.

Açıklanacak iki veride piyasalar üzerinde kısa vadeli dalgalanmalara yol açabilir. Ancak, özellikle Sanayi Üretimi tarafında görülebilecek sert bir daralma yılın son çeyreğinde de önceki çeyrekte olduğu gibi negatif bir ekonomik büyüme rakamı ile karşılaşılabileceği endişelerini tetikleyebileceğinden piyasa etkisi bir miktar daha güçlü olabilir.

ABD TARAFINDA YENİ BAŞKAN TRUMP'IN BASIN TOPLANTISI İZLENECEK

Yeni haftada küresel piyasaların gündemine baktığımızda ekonomik verilerin yanı sıra 20 Ocak'ta resmen başkanlık görevini alacak olan Trump'ın çarşamba günü gerçekleştireceği basın toplantısının da önemli bir yer tutacağını söyleyebiliriz. Trump'ın izleyeceği politikalara ilişkin belirsizliklerin bir süredir küresel piyasaların seyri üzerinde etkili olmasından dolayı bu toplantıdan gelecek mesajlar da piyasalardaki oynaklığı artırma potansiyeline sahip diyebiliriz. Diğer taraftan, hafta boyunca Fed yöneticilerinin de yoğun bir konuşma takvimi olduğu görülüyor. Bunların arasında perşembe günü Fed Başkanı Yellen'ın Washington D.C.'de yapacağı konuşmanın da ön plana çıkacağını söyleyebiliriz. Ekonomik veriler açısından ABD tarafında açıklanacak olan en önemli verinin cuma günkü Perakende Satışlar olacak. Tatil sezonundaki alışverişlerden ziyade otomobil satışları sayesinde açıklanacak verinin önemli bir artış göstereceği tahmin ediliyor. Ayrıca, perşembe günkü İthalat -İhracat Fiyatları ile cuma günkü ÜFE verileri de TÜFE'ye ilişkin öncü sinyaller verebileceğinden önemli olacak. OPEC'in arz kısmaya yönelik anlaşma sağlamasının ilk etkilerinin bu veriler üzerinde görülmesi bekleniyor. Bunlara ek olarak, pazartesi günü ABD'deki şirketlerin 4. çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarının açıklanmaya başlayacağını ve gelecek sonuçların ABD piyasalarının seyri üzerinde etkili olabileceğinden takip edilmesinin gerektiğini de hatırlatalım.

ÇİN'DEN GELECEK VERİLER KÜRESEL OYNAKLIĞA ETKİ EDEBİLİR

Avrupa tarafında hafta boyunca Sanayi Üretimi ve Dış Ticaret verileri odakta olacak. Asya tarafında ise Çin'den hafta başında gelecek enflasyon verileri ile hafta sonuna doğru gelecek olan Dış Ticaret verileri öne çıkıyor. Enflasyon tarafındaki toparlanma Çin büyümesindeki dengelenmenin önemli bir işareti olarak yorumlanacağından yatırımcılar dikkate bu tarafta olacak. Hem enflasyon hem de dış ticaret göstergelerinin izleyeceği seyir küresel piyasalarda oynaklığa yol açabileceğinden yakından takip etmekte fayda var.

Şirket Haberleri

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI / GARAN 06.01.2017 09:00:54: Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından bireysel kredi kullandırılan müşterilerden tahsil olunan masraf ve ücretlerin KKDF yönünden incelenmesi sonucunda, 2011 yılı için Vergi İnceleme Raporu düzenlenmiştir. Banka adına düzenlenen rapor ve Bankaya tebliğ edilen tahakkuk fişi ile 2011 yılı için KKDF aslı ve cezai faizi ile birlikte toplam 15.859.749,78 TL talep edilmiştir. Söz konusu raporla ilgili olarak tüm yasal haklar Banka tarafından kullanılacaktır.

TÜRKİYE İŞ BANKASI / ISATR,ISBTR,ISCTR,ISKUR 06.01.2017 09:28:42: Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından Banka tarafından 2011 yılında kullandırılan bireysel krediler ile ilgili dosya masrafları KKDF açısından incelenmiş olup, bu inceleme sonucunda hazırlanan rapora dayanılarak Banka adına 5.503.008,38 TL KKDF ve 8.629.166,59 TL cezai faiz olmak üzere toplam 14.132.174,97 TL tutarında tahakkuk fişleri düzenlenmiştir. Söz konusu raporla ilgili olarak tüm yasal haklar Banka tarafından kullanılacaktır.

ASELSAN / ASELS 06.01.2017 13:55:15: ASELSAN ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında ATAK Programı sözleşmesi kapsamında toplam bedeli 50.393.633 ABD Doları tutarında sözleşme değişikliği imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2017- 2020 yıllarında gerçekleştirilecektir.

BİMEKS / BMEKS 06.01.2017 12:37:08: 05.05.2016 tarihinde şirket tarafından Angermann AG ile 02.03.2016 tarihinde imzalanan Gizlilik anlaşması kapsamında, inceleme ve değerlendirme çalışmalarının devam etmekte olduğu kamuoyuna duyurulmuştu. Global ve Bölgesel konjektürel sebeplerden dolayı şirket bu inceleme ve değerlendirme çalışmalarından vazgeçmiş bulunmaktadır.

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ / CEMAS 06.01.2017 09:55:32: Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonucu Birleşik Metal İşçileri Sendikasının grev kararı almış olması nedeni ile 6356 sayılı kanun hükümleri uyarınca lokavt kararı aldığı duyurulmuştu. 06.01.2017 tarihi itibarıyla Şirket ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında 01.09.2016-31.08.2018 dönemi için devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanmıştır.

EMLAK KONUT / EKGYO 06.01.2017 15:59:21: Şirket projelerinden Ankara İli, Çankaya İlçesi, Mühye Mahallesinde yapımı planlanan Toplu Konut Uygulaması kapsamında, 29397 Ada 3 Parselde yer alan 132 adet konut ile 29397 Ada 4 Parselde yer alan 374 adet konuttan oluşan toplam 506 adet bağımsız bölümün Yapı Ruhsatları 04.01.2017 tarihinde alınmıştır.

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON / TTKOM 07.01.2017 13:21:22: Şirket iştiraklerinden TT Ödeme Hizmetleri A.Ş.ye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ("BDDK") tarafından ödeme hizmeti faaliyet izni verilmiş olup, 6 Ocak 2017 itibarıyla izin Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu faaliyet izni kapsamında mobil ödeme hizmeti ve Grup Şirketlerin tahsilata aracılık hizmetleri TT Ödeme Hizmetleri A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirilebilecek ve ödeme ürün ve hizmet portföyü üye işyeri ağı genişletilmek suretiyle zenginleştirilecektir.

FİNANSBANK / FINBN 06.01.2017 16:09:12: Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından bireysel kredi kullandırılan müşterilerden tahsil olunan masraf ve ücretlerin KKDF yönünden incelenmesi sonucunda, 2011 dönemine ilişkin olarak Vergi İnceleme Raporu düzenlenmiştir. Banka adına düzenlenen rapor ve Bankaya tebliğ edilen tahakkuk fişi ile; bireysel kredi kullandırılan müşterilerden tahsil olunan masraf ve ücretler üzerinden KKDF hesaplanmadığı gerekçesiyle, 2011 yılı için 13.725.636,96 TL KKDF aslı, 17.093.873,90 TL cezai faiz talep edilmiştir. Söz konusu raporla ilgili olarak tüm yasal haklar Banka tarafından kullanılacaktır.

AVRASYA GAYRİMENKUL / AVGYO 06.01.2017 18:04:22: Şirket Gürcistan'da bulunan gayrimenkullerin mali, finans ve işletmesinin yürütülmesi açısından Gürcistan'da kurulmuş olan 100 GEL sermayeli Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım şirketinin satın alınması için genel müdürlüğe yetki verilmesine karar vermiştir.

RHEA GİRİŞİM / RHEAG 06.01.2017 17:44:55: Mehmet Şimşek ve Dent Estetica İstanbul Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.tarafından Şirkete yapılan 04.01.2017 tarihli bildirimde, Mehmet Şimşek'in (işçi alacakları kaynaklı olarak Bursa İcra Dairesi nezdinde) cebri icra yoluyla satın alarak iktisap ettiği "Denistanbul" Markası üzerinde malik sıfatını kazanmış olduğu anlaşılmış olup, bu çerçevede Şirket ile Dentinbul Özel Diş Sağlığı Hizmetleri ve Ticaret Ltd. Şti.arasında devam etmekte olan Franchising Sözleşmesi sona ermiştir. Şirketçe 28.06.2013 tarihinde özel bir devir anlaşması ile Murat Özel'e devredilen ve yasal tedbir altında bulunan Dentistanbul'un, İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2014/1480 E. sayılı dosyası ile iflas ertelemeye yönelik başvurusu ise henüz neticelenmemiş olup, müdahil sıfatıyla dava takibi devam etmektedir. Şirket, söz konusu gelişmeler ışığında değerlendirme yaparak Murat Özel'den olan alacaklar ile ilgili gerekli hukuki süreçlerin takibini yapmaktadır.

TEKFEN HOLDİNG / TKFEN 06.01.2017 12:26:17: Tekzen Ticaret Ve Yatırım A.Ş. şirket payları ile ilgili olarak 6,41 TL fiyattan 151.947 adet ve 6,40 TL fiyattan 94.053 adet satış işlemi gerçekleştirilmiştir.

SAF GAYRİMENKUL / SAFGY 06.01.2017 12:25:16: Ömer Dinçkök, şirket payları ile ilgili olarak 0,806 TL fiyattan 59.102.996 adet satış işlemi gerçekleştirmiştir.

ALTINYAĞ KOMBİNALAR / ALYAG 06.01.2017 08:42:51: Enver Çelik, şirket payları ile ilgili olarak 0,70 – 0,86 TL fiyat aralığından 10.459.056 adet satış işlemi gerçekleştirmiştir. 06.01.2017 15:21:49: Enver Çelik, şirket payları ile ilgili olarak 0,64 – 0,70 TL fiyat aralığından 7.500.000 adet satış işlemi gerçekleştirmiştir.

YASAL UYARI

Burada yer alan bilgiler Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu değildir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ