Mesut DEMİR/BURSA.COM
Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Tahtalı Mahallesi Muhtarı Mehmet Oktay, bin 650 nüfuslu mahallenin dağ eteğine kurulduğu ve ovasıyla da tarıma elverişli bir mahalle olduğunu söyledi. Oktay, “Mahallenin yüzde 70’i çiftçilikle geçiniyor. Mahallemizde sebze ve her çeşit meyve üretimleri yapılıyor. En büyük gelir kaynağımız hayvancılık. Tarım girdileri çok pahalı olduğu için maliyetleri karşılayamıyoruz. Ama buna rağmen vatandaşlarımız tarım ve hayvancılık konusunda direniyor. Mesela 100 liralık meyve satışımızın 70 lirası masrafa gidiyor. Kendi işçiliğimiz bunun içinde değil” dedi.
1,5 YILDA 12 ARAÇ KÖPRÜDEN UÇTU
Mahallenin en büyük sorununun Ürünlü ile Tahtalı arasındaki ölüm köprüsü olduğuna dikkat çeken Oktay, “50 yıldır kullanılan bir köprü artık ihtiyaçlara cevap vermiyor. Öyle bir yere yapılmış ki, yolun bittiği yerde ortaya çıkan bir köprü. Köyümüze gelen bir yabancı, yolun sonunu bilmediği için aniden önüne çıkan köprüyü görmediği için köprüden aşağı uçuyor. Geçtiğimiz günlerde köprüden kanala uçan bir Ankara plakalı araç pert oldu. Son 1,5 yıl içerisinde 12 araç köprüden kanala uçtu” diye konuştu.
ÖLÜM KÖPRÜSÜ İHALEDE
Köprünün acilen yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe ile başvurduklarına dikkat çeken Mehmet Oktay, “Dilekçemize istinaden aldığımız yazılı cevapta, Devlet Su İşleri’nden izin çıktığını ve projelerinin hazırlandığını ve ihaleye verileceğini bildirdiler. 1,5 yıldan buyana ihalenin çıkmasını bekliyoruz ve henüz yapılmadı. Biz de belediyeye ‘Bize 20 bin lira verin, biz yapalım köprüyü’ dedik. Onu da vermediler. Büyükşehir’den başkasının yapması mümkün değil, çünkü ruhsat Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiş. Köprünün acil bir şekilde yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
SU FATURALARI VATANDAŞIN BELİNİ BÜKÜYOR
Eğitim konusunda bir sıkıntı yaşamadıklarını da kaydeden Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü; “Okulumuzda derslik sıkıntısı vardı. Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey, okulumuza anasınıfı yaparak sıkıntımızı çözdü. Sağlıkta aile hekimimiz haftada bir gün geliyor ve herhangi bir sıkıntımız yok. Spor tesisimiz mahallemizde hiç yok. Bir arazimiz vardı, hazineye geçtiği için Büyükşehir ve Nilüfer belediyeleri bu araziye spor tesisi yapamıyor. Bu arazi hazineden kiralanıp yapılması gerekiyor. Kadınların düğün, nişan yapabileceği kapalı bir alanımız yok. Kanalizasyon konusunda mahallemizde yağmur suyu giderleri ile ilgili sıkıntımız var. Su faturaları konusunda ise, 3-4 ayda bir tek fatura kesildiği için vatandaşımıza bu ağır geliyor. Faturaların aylık kesilmesini istiyoruz.”
KARANLIK YOLDA ÖLÜM YOLCULUĞU!
Mahallenin önemli sorunlarından birisinin ise sokak aydınlatmaları olduğuna vurgu yapan Oktay, “Mahallemizden Kayapa’ya giden bir ana yolumuz var. Bu yol üzerinde hiç aydınlatmamız yok. Tamamen karanlık olan bu yoldan köyümüze giren çıkan belli olmuyor. Yol üzerindeki herhangi birine karanlık sebebiyle araç çarpabiliyor. UEDAŞ’a bu konuda 3-4 defa dilekçe verdim, yerini onlara gösterdim. Ama bir sonuç alamadık” dedi.