USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Meclisin güvenliği "Bitkisel Çit" e emanet!

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, meclis yerleşkesinin çevresinde var olan elektronik önlemlere ilave olarak ’bitkisel çitten’ oluşan güvenlik duvarı yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

Meclisin güvenliği
26-03-2016 18:35
Google News

TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu toplantısı İdare Amiri Salim Uslu başkanlığında yapıldı. TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulunda, yapılan çalışmalar ve alınacak önlemler değerlendirildi. Güvenlik tedbirleri ile ilgili daha önce yaptıkları Güvenlik Koordinasyon Kurulu toplantısı, Meclis Başkanlık Divanı’nda, çeşitli bakanlıkların yaptıkları uyarılarda ya da İdare Amirleri toplantısında alınan tavsiyeleri, önerileri yeni baştan gözden geçirerek onların güvenlik yönetmeliğine girmesini sağladıklarını dile getiren Uslu, “Bunların birkaç kategori de ifade etmek gerekirse bir tanesi bizim güvenlik yönetmeliğinde yapacağımız değişikler, bir tanesi sayın başkana sunacağımız hususlar, bir tanesi de teknik araştırma yapılması gereken hususlar vardı. Bütün bunları ayrıntılı bir şekilde ele aldık önümüzdeki süreçte uygulamaya konulacak” dedi.

"KIŞLA İDARE EDER GİBİ MECLİS YÖNETİLMEZ"

Meclisin güvenlik zafiyeti içerisindeymiş gibi gösterilmesini de eleştiren Uslu, “Bir de meclis bitki örtüsü ve bitki çiti ile korunacakmış gibi yaklaşım sergileniyor. Oysa zaten meclisin etrafında duvar var. Giriş kapıları var. Giriş kapılarında güvenlik kontrolü var. İçişleri Bakanlığına bakan tarafta duvar yok. Ama orada da elektronik çit var. Oradan bir havyan dahi geçse anında haberimiz oluyor. Orada elektronik uyarıcılar var. Orada görüntüyü, görselliği, güzelliği bozmamak üzere estetik kaygılardan ibaret bir bitkisel çit yapacağız. Duvar şeklinde mazı diktiğimiz zaman hiç olmazsa oradaki hem yeşilliği korumuş ve arttırmış hem de meclise giriş çıkışlarda biraz daha özel önlem almış durumdayız. Aksi halde meclise yapılacak herhangi bir tacizin demokrasinin tecelligahı olan, demokrasinin kalbi olan meclisi zaafa uğratacağı konusunda hemen herkes hemfikirdir. Bu konuda gereken hassasiyetlerin gösterilmesi, ilgili milletvekillerinin, meclis personellerinin daha duyarlı davranması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa meclis kışla değildir. Kışla idare eder gibi meclis yönetilmez. Halka açık bir yerdir. Halka açık yerlerinde elbette bazı riskleri vardır” dedi.

Milletvekillerinin alınan kurallara uyması, alınan kararları yerine getirmesi halinde bir sorun kalmayacağını dile getiren Uslu, “Söz gelimi sayın milletvekili meclise girerken yanındakileri ‘aratmam, onlara kimlikte aldırmam’ derse meclisin güvenlik konusunda elbette bir zaafı oluşur. Güvenlik zaafını da meclis bürokrasisi değil, sayın milletvekilinin kendisi oluşturmuş olur. Sayın milletvekilinin sadece kendisi değil, diğer insanların yaşam hakkını sıkıntıya sokan bir durum göstermiş olur ki buna kimsenin hakkı yok. Bu konuda keyfi davranmak yerine kurallara uymak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyada terör olaylarının yaşandığına dikkat çeken Uslu, “Terör olayları karşında sinmek, çekilmek yerine daha fazla meydana çıkmak güvenlik önlemlerini artırmak gerektiğini düşünüyorum. Bunun dışında güvenlik bürokrasinin ihtiyaç duyduğu teknik araç ve gereçlerin temini noktasında ya da var olanlara ilaveler yapılması noktasında ya da yeni elektronik cihazların alınması konusunda varsa bazı öneriler var bunlar. Gerekli teknik çalışma yapıldıktan sonra meclis başkanlık divanı ve sayın başkana sunulacaktır” şeklinde konuştu.

(İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ