USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Medya yönetimi tartışıldı

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Merinos AKKM'de düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde, ‘Akıllı Belediyecilikte Medya Yönetimi’ tartışıldı.

Medya yönetimi tartışıldı
15-05-2015 19:53
Google News

Cemil Arslan’ın moderatörlüğündeki ‘Akıllı Belediyecilikte Medya Yönetimi’ adlı oturumda konuşan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, belediye basın danışmanları ile medya çalışanları arasındaki ilişkinin kolay bir konu olmadığını, her iki tarafın beklentileri ve bakış açısının farklı olduğunu söyledi.

Belediye basın danışmanlarının yapılan etkinlik, proje ya da açılışları vatandaşa duyurma açısından hiç hata yapmadan mükemmel bir sonuç çıkarmaya çalıştığını ifade eden Albayrak, “Basın danışmanları, mesajlarının doğru kitleye ulaşmasını önemsiyor. Oysa medya tarafı daha çok farklı. Gazetecilik mesleğine yeni adım atan kardeşimize ‘Gazetecilikte iyi haber haber değildir’ diye bir cümle söyleniyor. O kardeşimiz de yaptığı ürünün değer kazanması için sürekli olayın aksi yönüne bakmaya çalışıyor. Siz belediye olarak aylarca önemli bir projeyi hazırlıyorsunuz. Bu açılışın en ince ayrıntısına kadar yayınlanmasını istiyorsunuz. Ancak açılışa gelen sanatçının ökçesi çıkmıştır ya da birisi pankart açmıştır. Bunlar öne çıkmıştır. Beklentilerle hedeflerin çok farklı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Belediye basın danışmanları ile medyada çalışanlar arasındaki ilişkilerin önemli olduğuna vurgu yapan Albayrak, “Burada ilişkiler çok önemli. Haber mutfağına haber ajanslarından her gün 2 bin 500 haber düşüyor. Bunlar arasında dikkat çeken haberlere gazetede yer veriliyor. İlişkileri iyi olan belediye danışmanları, o haberin yayınlanmasında etkili oluyor” diye konuştu.

Habertürk Bölge Ekleri Yayın Yönetmeni Esra Boğazlıyan, yerel yönetimler açısından yüz yüze iletişimin katkısının büyük olduğunu belirterek, “Fakat günümüz şartlarında sosyal medyanın gücü de yadsınamaz. Bir paylaşımınızla on binlerce kişiye ulaşıyorsunuz. Yerel yönetimlerin elindeki sosyal medya gücünü yeterli ve etkin bir şekilde kullanamadıklarını düşünüyorum. Kurumsal yapıları içerisinde profesyonel bir sosyal medya ekibi oluşturulması gerekiyor ki en önemlisi de bu” şeklinde konuştu.

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Talip Aktaş ise akıllı belediyecilikte yerel yönetimlerin önünde ciddi bir sorun olduğunu dile getirerek, “İnsan ihtiyaçları ivme kazandıkça mevcut sorunların üstüne yeni sorunlar ekleniyor. Karmaşık sistemleri iyi yönetebilmek, kaynakları doğru kullanmak, yaşam kalitesini ve verimliliği arttırmak için kentlerin akıllı kentler olarak tasarlanması başarı düzeyini belirleyici bir unsurdur” ifadelerini kullandı.
Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz ise sosyal medya uygulamalarında tek taraflı tanıtımlar yapıldığına dikkat çekerek, “Vatandaşın sosyal medyadan belediyeye ulaşma şansı yok. Vatandaş sosyal medyadan ulaşamadığı belediyeye internetten, evinden, iş yerinden, telefonla ulaşabiliyor. Belediyelerde görev yapanlar, dokunulabilir kişiler olmalı. Daha fazla halkın içerisinde olmalılar. Yönettikleri veya karar aldıkları kenti daha yakından tanımalılar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ