Seyyid Usul Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta Mehmed Şemseddin Ulusoy’un hayatı ve eserleri ele alındı. Bu yıl Mehmed Şemseddin Ulusoy’un 80’inci ölüm yıl dönümü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa Kara, “Mehmed Şemseddin Ulusoy, Bursa kültürü açısından çok önemli bir şahsiyettir. Bursa’nın kültür tarihiyle ilgili çok önemli eserlere imza atmıştır. Bursa dergahlarını, camilerini, medreselerini ve mezarlarını bütün teferruatıyla anlattığı eserleri bulunmaktadır. Bu yıl ve önümüzdeki yıl onun eserleriyle ve düşünceleriyle ilgili bir takım faaliyetler yapmayı planlıyoruz. Mehmed Şemseddin Ulusoy’un eserlerini gün ışığına çıkartıp yayınlamamız gerekiyor. Çünkü bunlar, Bursa kültürünü aydınlatan eserler” dedi.
Mehmed Şemseddin Ulusoy’un 50’den fazla eserinin bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Kara, “Maalesef ki bunlardan sadece birkaç tanesi neşredilebildi. Yayınlanan eserlerinden bir tanesi de Bursa Dergahları’nı anlattığı, ‘Yadiğar-ı Şemsi’ adlı eseridir. Bu sene vefatının 80’inci yılı. 2017 ise doğumunun 150’inci yılı oluyor. Bursa kültürüne hizmet açısından Mehmet Şemseddin Ulusoy’un eserlerini yayınlamak büyük önem arz ediyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda adımlar atılarak, yaşadığımız şehrin kültürüne ait birçok değer gün ışığına çıkmış olacak” diye konuştu.
(İHA)
Bursa
Mehmed Şemseddin Ulusoy vefatının 80’inci yılında anıldı
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Bursa’nın Gönül Sultanları” konferansında bu hafta Mehmed Şemseddin Ulusoy’un hayatı anlatıldı.