USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Mersin’de edebiyat rüzgarı esti

Mersin büyükşehir belediyesi kültür ve sosyal işler dairesi başkanlığı organizasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen 'uluslararası edebiyat festivali' sona erdi.

Mersin’de edebiyat rüzgarı esti
15-01-2024 13:13
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı organizasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen ’Uluslararası Edebiyat Festivali’ sona erdi.


4 gün boyunca atölyeler, paneller, söyleşiler, okumalar, konferanslar ve edebi deneyimlerle edebiyatseverleri bir araya getiren festivalde, katılımcılar sevdikleri yazarlarla buluşarak kitaplarını imzalatma fırsatı buldu. Fransa’nın konuk ülke olarak yer aldığı festival bu yıl ‘Yenileşmeler’ teması ile gerçekleştirildi.


“Edebiyat hepimizin ilacı”


Yazar Ayfer Tunç, yoğunluğundan dolayı festivalin sadece bir kısmına katılabildiğini, ancak katılımcıların yaptığı değerlendirmelerin çok güzel olduğunu söyledi. Tunç, “Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla harika bir festivalmiş. Çok değerli sanatçılarla bir arada olduklarını ve uluslararası olmasını desteklediklerini söylediler. Edebiyat aslında hepimizin ilacı. Onun için buna çok ihtiyacımız vardı” dedi.


Festivalin içeriğini çok başarılı bulduğunu söyleyen yazar Aslı Tohumcu da “Mersin Büyükşehir Belediyesi çok büyük bir emek vermiş, çok güzel bir yatırım yapmış. 4 gün boyunca dolu dolu konuşmalar, atölyelerle çok güzel bir program oldu. Katılımı da çok güzel buldum” diye konuştu.


“Örnek bir festival olarak diğer belediyelere de bildirilmeli”


Şair Ahmet Telli de festivalin kent kültürünü demokratikleştirmesi bakımından oldukça önemli olduğunu belirterek, “Bu festival oldukça yoğun ve gerçekten entelektüel seviyesi yüksek bir festival oldu. Bence bu festival kaydı alınıp, örnek bir festival olarak diğer belediyelere de bildirilmeli ki benzerlerini yapabilsinler. Çünkü sadece kitle gözetilerek yapılan konser ağırlıklı, popüler kültür ağırlıklı festivallerin yerine, bu tür fikri düzeyi yüksek festivallere örnek olması bakımından da bu festivali kutlamak gerekir” ifadelerine yer verdi.


“Festival bazen eğlendirici, bazen bilgilendirici oldu”


Festivalde; ‘Edebi Eleştiri Yazmak’ atölye çalışması ile okurlar ve yazarlığa adım atmak isteyenlerle buluşan edebiyat eleştirmeni Ömer Türkeş ise festivalin çok iyi geçtiğini ifade ederek, “Çok profesyonel bir düzenlemeden söz edebilirim, ama daha önemlisi konuşmacılar çok iyi seçilmiş. Ben kendim de faydalandım, dinledim ve bazen eğlenceli oldu bazen bilgilendirici oldu” dedi. Katılımın çok canlı olduğuna dikkat çeken Türkeş, “Burada gerçekten canlı ve güzel bir katılım vardı. Burada örgütlenmiş, tanıtılmış ve bir izleyici grubu oluşturmuş bir festival olması bunun en büyük başarısı, onu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.


Gençler, festival kapsamında sevdikleri yazarlarla buluştu


Festivalde sevdiği şair ve yazarlarla buluşma imkanı yaşayan gençlerden Ali Şahin Özkan, “İlgi alanıma yönelik bir etkinlik olduğunu gördüm ve katılma gereği duydum” dedi. Gençlerden Samet Kamal ise festivale ilk kez katıldığını aktararak, “Bir daha bir yerde göremeyeceğimiz insanlar olduğu için, kitaplarını da önce okumadığım ve merak ettiğim için geldim. Güzeldi, gayet keyifli geçti” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ