Gözün, alerjene karşı korunacak şekilde kapalı olmadığı için alerjik reaksiyonun sık görüldüğünü belirten Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Op. Dr. Mehmet Tahir Şam, "Göz kapağının iç yüzeyini ve göz yuvarlağının iç kısmını örten zara konjonktiva adı verilir. Solunum yolu ve burun yüzeyini örten zar gibi bu zar da alerjik hastalıklardan etkilenerek iltihaplanma olur" dedi.
KENDİLİĞİNDEN DÜZELME
Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Şam, gözde alerjik nedene bağlı oluşan hastalıkların başında alerjik konjonktivik ve atopik kerato konjonktivitin yer aldığını kaydetti. Alerjik konjonktivik mevsimsel ve yıl boyu süren olmak üzere iki tip olduğunu belirten Op. Dr. Şam, mevsimsel alerjik konjonktivitin, ilkbaharda başladığını, sıklıkla burun alerjisiyle birlikte seyrettiğini polen mevsimi bittiğinde kendinden düzeldiğini söyledi.
TOZDAN UZAK DURUN
Başlangıçta gözlerde yanma, kaşıntı, sulanma, çapak ve göz kapaklarında şişme gibi belirtilerin baş gösterdiğini söyleyen Op. Dr. Şam, "Havalandırma yerine klima kullanın. Klimaların filitreli olma özelliklerinden dolayı, alerjik durumlarda kullanılması önerilir. Dışarıdaki zerreciklerin odaya direkt girmesi önlenmiş olur. Bahar ve yaz aylarında özellikle güneş gözlüğü kullanın, gözünüzü elinizle kaşıyıp ovuşturmayın” diye konuştu.