USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Milyonlarca araç sahibi için emsal olacak

Yüksek oranlı zorunlu trafik sigortası zammını mahkemeye taşıyan Önder Gökçekaya adlı tüketici lehine karar verilmesi halinde, milyonlarca araç sahibi için emsal olacak

Milyonlarca araç sahibi için emsal olacak
20-01-2016 11:17
Google News

Araç sahibi vatandaşların büyük tepkisine neden olan, yüksek oranlı zorunlu trafik sigortası zammı davalık oldu. Ankara Tüketici Mahkemesi’ne başvuran bir vatandaş, geçen yıl 304 TL olarak ödediği Zorunlu Trafik Sigortası bedelinin 2016’da 704.79 TL’ye çıkarıldığını, bu artışın “haksız ve hukuka aykırı” olduğunu belirterek, zammın iptalini istedi. Ankara Nöbetçi Tüketici Mahkemesi’nde açılan davanın tarafı Önder Gökçekaya adına dilekçe veren avukatları Mehmet Ali Canlı ve Neziha Çorumlu, davalı sigorta şirketinin yaptığı zammın iptalini ve 2015 yılında müvekkilinden alınan 304.00 TL ile 2016’da ödediği 704.79 TL arasındaki farkın iade edilmesini talep etti.

"ENFLASYON ORANINDA ARTIRILMALI"

Dava dilekçesinde, zorunlu trafik sigortası bedeline yapılan zammın önceki yılın iki katından daha fazla olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: “Sırf zorunlu trafik sigortası olduğu için tüketicilere bu şekilde miktarla sigorta prim ücreti çıkarılmıştır. Tüketici müvekkilin zorunlu olarak ödeme yapmak zorunda olduğu fahiş prim miktarının olması gereken miktarı, en fazla enflasyon göz önüne alınarak belirlenmelidir. Enflasyon oranı dahi yüzde 10 olmasına rağmen bu miktar dahi göz önüne alınmamıştır.”

NEYE GÖRE PRİM ARTIRILDI?

Dilekçede, kasko sigorta bedelinin dahi zorunlu trafik sigorta bedelinin altında olduğu belirtilerek, tüketiciden fazla alınan 400 TL’lik bedelin iade edilmesi istendi. Mahkemenin şikâyetçi Önder Gökçekaya adlı tüketici lehine karar vermesi halinde, emsal niteliğinde olacak bu kararla milyonlarca araç sahibi mahkemenin yolunu tutacak. (Habertürk)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ