USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Mimarlık öğrencileri, Bursa’da bir araya geliyor

16. Betonart Mimarlık Yaz Okulu’na bu sene Bursa Çimento ev sahipliği yapacak.

Mimarlık öğrencileri, Bursa’da bir araya geliyor
17-07-2017 14:52
Google News

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB)’nin 2002 yılından bu yana “BETONART” markası altında hayata geçirdiği, mimarlık öğrencilerine yönelik uygulama ağırlıklı atölye çalışması BETONART Mimarlık Yaz Okulu; bu yıl 20-29 Temmuz tarihleri arasında Bursa’da gerçekleşecek.

Farklı alanlarda projelere imza atarak sektörün gelişmesi misyonunu başarıyla sürdüren Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), her yıl başka bir kentte düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 16’ncısını bu yıl Bursa’da açıyor.

Küratörlüğünü PAB Mimarlığın; Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın yapacağı 2017 BETONART Mimarlık Yaz Okulu, Bursa Çimento’nun desteğiyle 20-29 Temmuz tarihleri arasında Bursa’da gerçekleşecek. Türkiye’nin dört bir yanından 25 öğrencinin katılacağı atölye çalışması bu yıl “Bir şans daha ver!” temasıyla düzenlenecek.

DOĞAYA KATKI SAĞLANACAK

Öğrenciler 10 gün boyunca betonun kolay şekil alma, akışkanlık, dayanıklılık, farklı malzemelerle bir araya gelebilme, farklı doku ve renklerle çeşitlenebilme gibi özelliklerinden faydalanarak sahip olunan ürünlere bir şans daha vermek, betonu tamamlayıcı ya da iyileştirici bir malzeme olarak kullanarak atık eşyalarımızı tamir etmek ya da ileriye dönüşüm anlayışıyla yenileyerek üretim-tüketim ilişkilerini sorgulamayı ve geri dönüşüme destek vermeyi amaçlayacaklar.

Satın alınan ürünlerin miadını artık çok daha kısa sürede doldurması, “moda”larının göz açıp kapayıncaya dek geçmesi ve üretim-tüketim döngüsünün hızlı bir şekilde ilerlemesi karşısında yeni nesil üretime dair mimarlık öğrencileri alternatif çözümler üretecek.

Bu atölye çalışmasının hedefini açıklayan TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün, “Öğrencilerimize bu okul vasıtasıyla sadece mesleki beceriler değil bu becerileri doğaya karşı sorumluluk çevresinde hayata geçirmelerini öğretmeyi hedefliyoruz. Betonun kolay şekil alma, akışkanlık, dayanıklılık, farklı malzemelerle bir araya gelebilme, farklı doku ve renklerle çeşitlenebilme gibi özelliklerinden faydalanarak aslında sahip olduğumuz ürünlere bir şans daha veriyoruz. Betonun tamamlayıcı ya da iyileştirici bir malzeme olarak kullanıldığında atık eşyalarımızı tamir etmenin ya da ileriye dönüşüm anlayışıyla yenileyerek üretim-tüketim ilişkilerini tekrar sorgulamanın mümkün olduğunu savunuyoruz” dedi.

TÇMB’nin 16 yıldır başarıyla sürdürdüğü BETONART Mimarlık Yaz Okulu’na şimdiye kadar farklı üniversitelerden 400’e yakın mimarlık öğrencisi katıldı. Bugüne kadar, gerek yürütücü olarak gerekse sunum, seminer ve teknik destekleriyle 300’den fazla sektör profesyoneli yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ