USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Minik kalplere ilaçsız tedavi

Çocuklarda çarpıntı ve bayılmayla kendini gösteren kalp ritim bozuklukları, “elektrofizyolojik çalışma ve ablasyon” yöntemiyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi edilmeye başlandı.

Minik kalplere ilaçsız tedavi
23-01-2018 16:37
Google News

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahrettin Uysal, çocuklarda çarpıntı ve bayılmanın oldukça sık karşılaşılan bir durum olduğunu, daha önce yüksek dozlarda radyasyon kullanılarak tedavi edilen bu hastalığın artık “elektrofizyolojik çalışma ve ablasyon” yöntemiyle teşhis ve tedavisinin yapılabildiğini söyledi.

Günümüzde çocuklarda kalp ritim bozukluklarının teşhis ve tedavisinde oldukça ilerleme kaydedildiğini ifade eden Doç. Dr. Uysal, “Neredeyse bütün ritim problemlerinde ilaç kullanmadan elektrofizyolojik çalışma ve ablasyon ile yüz güldürücü neticeler alıyoruz. Bu yöntemde üç-boyutlu anatomik haritalama sistemini kullanarak kalbin elektriksel aktivitesini daha hızlı ve daha güvenilir bir şekilde ortaya koyuyoruz. Bu da kalpteki çarpıntının çıktığı yeri milimetrik olarak gösterebilmektedir. Daha da önemlisi radyasyon kullanımı sıfıra inmektedir” dedi.

Ablasyon tedavisinin artık ritim bozukluklarında ilk tercih edilen tedavi yöntemi olduğuna işaret eden Doç. Dr. Uysal, “Bu yöntem Türkiye’de çocuklarda oldukça az sayıda merkezde kullanılmaktadır. Bursa ve Güney Marmara Bölgesi’nde yaşayan çocuk hastalar ‘başka referans merkez olmadığı için’ ritim problemi sebebi ile ablasyon yapılmak üzere İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük illere sevk edilmekte idi. Çocuklarda ritim bozuklukları artık üniversitemizde de Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalında 3-boyutlu haritalama sistemi ile ve daha da önemlisi sıfır radyasyon kullanılarak ablasyon ile tedavi edilmeye başlandı” diye konuştu.

İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ