Verdiği önergede Muradiye Memleket Devlet Hastanesi 16 Temmuz 2019 tarihinde Şehir Hastanesi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte kapılarını hastalara kapattığını ve o tarihten sonra hastanenin yeniden hizmete girmesi için pek çok kampanya düzenlendiğini hatırlatan Aydın, her görüşten vatandaşın hastanenin yeniden hizmet vermesi için sürekli talepte bulunduğunu söyledi.
300 YATAKLI DEVLET HASTANESİ YAPILMASI PLANLANMIŞTI
Muradiye Devlet Hastanesi'ne yönelik tartışmalar sürerken koronavirüs salgınının baş gösterdiğini belirten Aydın, şunları söyledi:
“Kent merkezindeki devlet hastanelerinde yoğunluk oluştu. Daha sonra da Muradiye Devlet Hastanesi; kovid-19 testi pozitif çıkan ama ağır bulgular göstermeyen hastaların yatırıldığı bir karantina hastanesi olarak hasta kabulüne başladı. 10 Mayıs 2022’de Bursa İl Sağlık Müdürlüğü resmi internet sitesinden güncelleme yaparak ‘İlimiz, Osmangazi İlçesi, Osmangazi Mahallesinde 16.568,90 m2yüzölçümlü taşınmaz üzerindeki Bursa Devlet Hastanesi binalarının güçlendirme ve tadilatı yapılarak 300 yataklı Bursa Muradiye Memleket Devlet Hastanesi yapılması planlanmıştır. Mevcut binanın tescilli kültür varlığı kaydı olması nedeniyle binanın rölöve, restorasyon ve restitüsyon projeleri tamamlanarak Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu (BKVKBK) tarafından onaylanmıştır. BKVKBK tarafından onaylanan projeler doğrultusunda hastane uygulama projeleri Bakanlığımızca hazırlanacaktır’ açıklamasında bulundu.”
“BURSALILARIN SESİNE KULAK VERECEK MİSİNİZ?
Aydın, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti:
“Bursa Muradiye Memleket Devlet Hastanesi’nde son durum nedir? Güçlendirme ve tadilat çalışması hangi tarihte tamamlanacaktır? Hastane başka amaçla mı hizmet verecektir? Yoksa kamu hastanesi olarak işlevini sürdürecek midir? Bursa kamu hastanelerinde büyük bir yoğunluk söz konusudur. Muradiye Devlet Hastanesi bu yoğunluğun önüne geçilmesi için önemli bir çözüm değil midir? Bursa kamuoyu hastanenin önemine ilişkin sürekli kampanya düzenlemektedir. Bursa halkının sesine kulak verecek misiniz?”