USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

MÜSİAD İzmir’de ‘yapay zeka ve dijital dönüşüm’ konuşuldu

Müsiad izmir, ‘yapay zeka ve dijital dönüşüm’ konulu panel düzenledi. Panelde günümüzde iş hayatında ve birçok alanda kullanılmaya başlanan yapay zekanın önemi ve beraberinde meslek dallarında ortaya çıkan dijital dönüşüm konuşuldu.

MÜSİAD İzmir’de ‘yapay zeka ve dijital dönüşüm’ konuşuldu
21-02-2024 11:16
Google News

MÜSİAD İzmir, ‘yapay zeka ve dijital dönüşüm’ konulu panel düzenledi. Panelde günümüzde iş hayatında ve birçok alanda kullanılmaya başlanan yapay zekanın önemi ve beraberinde meslek dallarında ortaya çıkan dijital dönüşüm konuşuldu.


Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir, günümüzde iş dünyası ve birçok alanda kullanılmaya başlayan yapay zekanın önemini konuşmak amacıyla ‘yapay zeka ve dijital dönüşüm’ konulu panel gerçekleştirdi. Bilal Saygılı Camii Külliyesi’nde gerçekleşen panelde İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Güllü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Er, Rektör Yardımcısı Kadir Hızıroğlu ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Kılınç konuşmacı olarak yer aldı. Panelde farklı sektörlerde kullanılmaya başlayan yapay zeka uygulamaları ve beraberinde ortaya çıkan dijital dönüşümün önemi anlatıldı.


Panelde söz alan MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, “Üye İşletmelerimizin, dijital dönüşüm, ikiz dönüşüm süreçlerini çok önemsiyor ve her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Yönetimde verimlilik performansın, üretimde verimlilik rekabetin şifresidir. Dijital ve yeşil dönüşümler İşletmelerimizde ciddi bir üretim ve verimlilik artışı sağlayacaktır. Sektörlerin dönüşümü, ticari yenilikler, üretim anlayışların değişmesi bizleri yeni süreç yönetimlerine itmektedir. Dijital eko-sistem hemen her sektöre/alana uygulanabilecek bir dönüşüm ve yapılandırma sürecidir. Hayatımızda artık yapay zeka diye bir kavram var ve her geçen gün büyüyor, hayatımızın içine yerleşiyor ve günlük yaşamdan iş hayatına kadar her alanı dönüştürüyor. Özellikle insanlığın geleceği/istihdam konusunda büyük kaygılar olduğu kadar büyük heyecanları da beraberinde getiriyor” dedi.


Özellikle gençlerin yapay zekaya ve teknolojiye büyük bir ilgisinin bulunduğunu vurgulayan Temur, sözlerine şunları ekledi:


“Eğer o ilgiyi bilgiye/üretime çevirebilirsek Türkiye’nin yapay zeka alanında potansiyeli çok farklı olacaktır. Dünya çapında ilgi gören bilgisayar oyunlarından bilimsel tarım yazılımlarına, yapay zekaya kadar yükselen bir Türk gençliği var. Gençlerimiz, Geleceğe olan umudumuzun güvencesi. Bizler geleceğimizi inşaa edecek olan gençlerimize güveniyoruz.”


Bilginin somut yeteneklere dönüştüğünü ve teknolojik dönüşümün insanı ve yetkinliklerini besleyen boyutta ilerlediğinin altını çizen Temur, “İş hayatında yenilikleri takip etmek, rekabet açısından elzemdir. Sürdürülebilirlik iş hayatında çok önemlidir. Gerekli yenilikleri sağlayamaz, işlerimizi buna göre yeniden dizayn edemezsek, yarışın gerisinde kalırız. Dünya çok hızlı değişiyor ve dönüşüyor. Şu an bir çok teknolojinin üreticisi değil, tüketicisiyiz. Neden üreticisi olmayalım. Yeni Teknolojilere/üretim ayağına daha çok kafa yormalıyız. Teknolojik altyapınız, yapay zeka gibi konularda yapınız/donanımınız ne kadar güçlüyse Dünyada sesiniz o kadar gür çıkıyor” cümlelerini aktardı.


Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş ise “Bir araç ne kadar mükemmel yapılırsa yapılsın, bu uçak ya da otomobil olabilir; sonuçta bunu kullanan insanın yetenekleri, becerisi, bilgisini hiçbir zaman göz ardı edemeyeceğimizi vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ